Obiective macro de la Sony – obține cele mai bune prim-planuri

Pentru cele mai bune prim-planuri, folosiţi un obiectiv macro special, care are o putere de mărire superioară, pentru a reproduce imaginile unui subiect în mărime naturală. De obicei, distanța de focalizare minimă pe care o puteţi obţine cu obiectivele setului standard este de circa 30 cm, dar obiectivul macro poate apropia şi mai mult, până la 9,5 cm (SEL30M35) sau 16 cm (SEL50M28) şi poate obţine un factor de mărire de 1:1 cu claritate pe toată suprafaţa.

sony

Pe lângă posibilitatea de a realiza prim-planuri, obiectivele macro mai au marele avantaj că îi permit fotografului să se apropie cât mai mult posibil de subiect. Cu un obiectiv macro aveţi flexibilitatea de a decide unghiul, compoziţia şi dimensiunea subiectului, chiar şi într-un spaţiu limitat, cum ar fi o masă sau într-o încăpere mică.

sony

Sony FE 50 mm F/2.8 Macro: un obiectiv cu distanţă focală fixă, compatibil full-frame, perfect pentru utilizarea zilnică

sony

Este un obiectiv standard cu o distanţă focală fixă şi funcţie macro de 50 mm, pentru senzorii full-frame, Sony FE 50mm f/2.8 macro este versatil, fiind ideal pentru fotografierea zilnică, precum şi pentru capturarea unor imagini macro impresionante cu un raport de 1:1. Vă puteţi apropia până la 16 cm de subiect, iar unghiul de vizualizare normal vă permite să includeţi elemente de fundal pentru şi mai multă libertate şi creativitate. Comenzile şi modul de funcţionare sunt optimizate pentru o fotografiere simplă şi eficientă în prim-plan.

sony

Obţineţi fotografii macro spectaculoase

Focalizaţi chiar şi la 16 centimetri de subiect, cu capacitatea de fotografiere macro cu raport de 1:1. Surprindeţi subiectul fără a trebui să îndepărtaţi camera pentru a găsi distanţa ideală. Un obiectiv de excepţie pentru fotografierea zilnică.

sony

Claritate şi bokeh excelente în întreaga imagine

Elementul de sticlă ED minimizează aberaţia cromatică și conferă o claritate excepţională dintr-un colţ în altul, în timp ce diafragma circulară contribuie la un efect de bokeh fin şi natural.

sony

Design uşor şi compact

Diametrul maxim de 70,8 mm şi lungimea maximă de 71 mm, la o greutate totală de 236 de grame, oferă o mobilitate ieşită din comun şi permite manevrarea cât se poate de simplă. Potrivirea perfectă pentru aparatele compacte din seria A.

sony

Ideal pentru imagini instantanee, dar şi pentru macro

Potrivit pentru scene şi portrete, dar şi pentru fotografii macro. Curbura câmpului şi celelalte aberaţii optice sunt corectate printr-un element asferic care menţine calitatea de top a imaginii din centrul acesteia și până în margini.

sony

Configuraţia obiectivului

Obiectivele de la Sony au fost proiectate cu precizie pentru versatilitate şi fiabilitate superioară, având performanţe optice impresionante într-o gamă largă de aplicaţii.

sony

Sony E 30 mm F3.5 Macro: surprindeți prim-planul lumii cu acest obiectiv APS-C


 

Dacă fotografiaţi des elemente mici sau flori, un obiectiv macro vă va îmbunătăţi semnificativ modalitățile de expresivitate fotografică. Dacă încercaţi un obiectiv macro pentru prima dată, vă recomandăm „SEL30M35” pentru montura E (senzori APS-C). Are un unghi de vizualizare comod şi o performanţă excelentă pentru preţul său.

sony

Acest obiectiv cu montură E, echivalent cu 45 mm și cu un raport de mărire de 1:1 este cel mai uşor din gama sa. Cu un element de sticlă ED şi trei elemente asferice, oferă o calitate optică remarcabilă într-un design compact. În plus, distanța minimă de lucru între partea din față a obiectivului și subiect este de numai 2,4cm. Obiectivul dispune de un exterior elegant din aliaj de aluminiu care îi conferă o notă sofisticată din punct de vedere vizual şi tactil, iar parasolarul inclus este special conceput pentru fotografierea prim-planurilor.

sony
Defocalizare uniformă

În locul unei diafragme standard, poligonale, acest obiectiv are o diafragmă circulară cu 7 lamele, pentru o defocalizare mai naturală, rotunjită sau cu efect fin de „bokeh”.

sony

Performanţe optice rafinate

Elementele asferice ale obiectivului reduc la minimum distorsiunile, iar elementele din sticlă ED (cu dispersie extrem de scăzută) conferă un nivel superior de contrast, rezoluţie şi fidelitate cromatică.

Focalizare rapidă, agilă

Mecanismul de focalizare internă împiedică mişcarea monturii obiectivului, ceea ce presupune un design mai compact, o reacţie mai rapidă de focalizare automată şi distanţe minime de focalizare reduse.


 
[products ids=1045051,125029748]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.