(c) Raluca Antuca

Raluca Antuca, consultantul F64 pasionat de povești fotografice și social media

Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie” prezintă o nouă poveste despre dragostea dintre om și fotografie. Este vorba de Raluca Antuca a cărei aventură a început de la plăcerea de a procesa imagini, ore în șir, în Lightroom. De la lumină la culori și contrast, adora felul în care intervenția ei schimba starea unei imagini. Apoi, s-a împrietenit cu Photoshop. A trecut treptat la realizarea propriilor fotografii, iar acum lucrează cu o cameră foto full frame Canon 6D.

raluca antuca
Autoportret

„După o perioadă mai intensă de retouching, mi-am dat seama că îmi place mai mult să spun povești prin fotografii, decât să le fac perfecte. Am început să fotografiez persoane, iar primul model a fost sora mea, care îmi accepta orice idee nebunească de ședință foto. Pas cu pas, pasiunea pentru fotografie și cea pentru social media m-au adus la F64. Acum, cele două se îmbină firesc pentru mine. Când am văzut anunțul pentru job, m-am gândit că nu există persoană mai potrivită. Iubeam brandul de mult timp, însă până nu am văzut oportunitatea, nu m-am gândit că aș putea să fac parte din echipă“, a declarat Raluca Antuca.  

Pentru ea, fotografia înseamnă personalitate și sensibilitate, iar domeniul acesta îi place atât de mult și pentru sentimentul pe care îl are când vede că o imagine a ieșit cum voia sau chiar mai bine decât se aștepta.

„Mai este și momentul când un cadru al unui alt fotograf te face fericit. În cazul meu este vorba și despre ambiția pe care mi-o dă munca din spatele procesului de fotografiere și provocarea de a-mi întrece limitele tot timpul“, a completat aceasta.

În prezent, Raluca este interesată de stilul Fine Art, o fascinează ideea de a crea o poveste prin fotografie. Dezvoltarea în această direcție vine și din faptul că s-a axat preponderent pe portrete, cărora încearcă să le ofere o aură magică. Este atrasă, în egală măsură, de fotografia de fashion, travel și lifestyle. Cele mai multe dintre fotografiile sale sunt publicate pe contul de Instagram și pe pagina ei de Facebook.

Când a început să-și transforme ideile în fotografii, avea o cameră foto Nikon entry-level.

„Am folosit primul DSLR până la epuizare, astfel că eram pregătită să trec la nivelul următor. Pentru mine asta a însemnat un Canon 6D «cuplat» cu două obiective: 35mm f/2 și 50mm f/1.4. Visez, ca orice fotograf, și la alte obiective luminoase, pentru că sunt fascinată de bokeh de când mă știu! Până îmi voi completa trusa foto așa cum vreau, din ea mai fac parte blenda, trepiedul și blițul extern“, spune Raluca.

F64 reușește să creeze mediul propice, unde pasionații de fotografie se pot întâlni și își pot dezvolta talentul prin exercițiu, experiențe împărtășite și tehnologie de ultimă generație. Echipa este formată din oameni care nu doar cunosc tehnic detaliile muncii lor, ci sunt la rândul lor fotografi și se dedică acestei arte cu perseverență.   

 

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Foarte frumoase; cred ca esti singura persoana pe care as lasa-o sa ma fotografieze. Succes in continuare, Raluca!

    • Iti multumesc tare mult! Ma bucur ca iti plac fotografiile mele <3

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.