(c) Oana Sauca

Test portret beauty High Key, cu Canon 100mm f/2.8

Oana Sauca ne povestește despre fotografia de portret beauty, în High Key, cu Canon. Despre ce fel de obiective sunt ideale pentru acest gen, de ce nu se potrivesc cele pe care nu le recomandă și multe alte lucruri interesante, plus cadre de invidiat.

M-am îndrăgostit recent de fotografia de beauty, mai ales de acele cadre close-up. Așa că am pregătit câteva ședințe foto pe această temă. Prima din acest șir este “High Key beauty portrait”, în care am pus accentul pe expresivitatea și frumusețea naturală a modelului.

Pentru fotografia de portret și beauty sunt recomandate obiectivele cu o distanță focală mai lungă, o alegere potrivită fiind între 85-100mm. Explicația este faptul că obiectivele wide sau cele sub 70mm, vor distorsiona carateristicile și trăsăturile feței cu atât mai mult cu cât ne apropiem de subiect. În plus, vrei să faci o apropiere foarte stransă (doar față), vei avea nevoie de un obiectiv Macro.

Mulțumită F64 am avut ocazia să testez pentru prima dată obiectivul Canon 100mm f2.8 Macro L, care, conform celor de la Canon: “îți permite să fotografiezi portrete axate pe detaliu fără trepied”

Lumina:

Pentru a pune în evidență structura osoasă, proporțiile armonioase ale chipului și tenul impecabil al modelului, m-am gândit la o lumină în zona high key care să învăluie subiectul.

Setup-ul de lumini a fost unul simplu , compus din două surse de lumină, una poziționată în față subiectului iar cealaltă în direcția opusă.

Am folosit:

  • Bliț studio Elinchrom D-Lite RX ONE de 100W cu modificator de lumină Elinchrom Rotalux Deep Octa (100cm).
  • Bliț studio Elinchrom D-Lite RX 4 de 400W cu modificator de lumină Elinchrom Portalite 66x66cm.

Citește întreg articolul Oanei aici, află mai multe despre fotografia de tip beauty, despre cum trebuie să pregătești o astfel de ședință foto și ce fel de echipament este ideal, chiar de pe blogul ei!

[products ids=65808425]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.