Oana Sauca ne povestește despre fotografia de portret beauty, în High Key, cu Canon. Despre ce fel de obiective sunt ideale pentru acest gen, de ce nu se potrivesc cele pe care nu le recomandă și multe alte lucruri interesante, plus cadre de invidiat.

M-am îndrăgostit recent de fotografia de beauty, mai ales de acele cadre close-up. Așa că am pregătit câteva ședințe foto pe această temă. Prima din acest șir este „High Key beauty portrait”, în care am pus accentul pe expresivitatea și frumusețea naturală a modelului.

Pentru fotografia de portret și beauty sunt recomandate obiectivele cu o distanță focală mai lungă, o alegere potrivită fiind între 85-100mm. Explicația este faptul că obiectivele wide sau cele sub 70mm, vor distorsiona carateristicile și trăsăturile feței cu atât mai mult cu cât ne apropiem de subiect. În plus, vrei să faci o apropiere foarte stransă (doar față), vei avea nevoie de un obiectiv Macro.

Mulțumită F64 am avut ocazia să testez pentru prima dată obiectivul Canon 100mm f2.8 Macro L, care, conform celor de la Canon: „îți permite să fotografiezi portrete axate pe detaliu fără trepied”

Lumina:

Pentru a pune în evidență structura osoasă, proporțiile armonioase ale chipului și tenul impecabil al modelului, m-am gândit la o lumină în zona high key care să învăluie subiectul.

Setup-ul de lumini a fost unul simplu , compus din două surse de lumină, una poziționată în față subiectului iar cealaltă în direcția opusă.

Am folosit:

  • Bliț studio Elinchrom D-Lite RX ONE de 100W cu modificator de lumină Elinchrom Rotalux Deep Octa (100cm).
  • Bliț studio Elinchrom D-Lite RX 4 de 400W cu modificator de lumină Elinchrom Portalite 66x66cm.

Citește întreg articolul Oanei aici, află mai multe despre fotografia de tip beauty, despre cum trebuie să pregătești o astfel de ședință foto și ce fel de echipament este ideal, chiar de pe blogul ei!


Produse

Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

precomanda
38000lei

Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM face parte din prestigioasa serie de obiective foto L de la Canon si este primul care detine un stabilizator de imagine cu detectie de unghi si de deplasare, extrem ....

Vezi detalii