Marțea foto, LIVE la F64 – Procesarea fotografiilor, cu Radu Tudoroiu

Postat de: F64 F64

Pentru LIVE, intră pe 8 august, ora 19:30, AICI!

Așa cum poate te-ai obișnuit deja, în fiecare zi de marți, începând cu ora 19:30, despicăm firul fotografiei în patru! Dezbatem, ne informăm, aflăm cum să ne promovăm, povestim și punem întrebări invitaților noștri.

Totul se întâmplă și LIVE, pe Facebook, așa că ne poți urmări de oriunde, fie că ești încă în drum spre casă, pe plajă în vacanță, într-o țară exotică, city break, în metrou sau autobuz, ori în fața monitorului. În plus, vei avea posibilitatea de a pune întrebări online, urmând să primești răspunsul fie în timpul prezentărilor, fie după, în scris.

Pentru asta, nu uita să dai follow paginii de facebook F64 și să ai notification on activat, astfel încât Facebook să te anunțe că suntem live și prezentarea a început.

Vom aborda genuri fotografice și teme diverse, vom face cunoștință cu fotografi cunoscuți de la noi, vei putea afla din secretele și modul lor de gândire.

Despre educația în fotografie, despre breasla fotografilor de concert, despre Instagram pentru fotografi, despre fotografia cu telefonul mobil, procesarea imaginilor, despre nud și perspectiva modelului de nud, despre metaforă în fotografie și multe, multe alte teme interesante.

Înainte de a face cunoștință cu invitatul ce va susține evenimentul din data de 8 august, vezi ce ai ratat la ediția cu numărul trei de la Marțea foto, despre Instragram și fotografie, alături de Alex Damian și Sabina Cornovac.

Pe 8 august vom vorbi despre procesarea fotografiilor, alături de Radu Tudoroiu.

Discuțiile, se vor învârti cel mai probabil în jurul următoarelor subiecte:

  • De ce avem nevoie sa procesăm fotografii?
  • Fotografia pe film și procesarea – developarea nu poate fi considerată o formă de procesare?
  • Desființarea mitului că o fotografie „adevărată” nu este procesată/ de unde a pornit?
  • De ce sunt colajele arătate cu degetul și adesea neacceptate ca o specie a fotografiei?
  • Fotografie și pictură digitală, care este pragul dintre cele două?
  • Când este o fotografie supraprocesată? Cum ne dăm seama când am procesat suficient o fotografie, unde ne oprim?
  • Ce să nu facem atunci când procesăm fotografiile.
  • Sfaturi care ne-ar face munca mai ușoara în procesarea fotografiilor.
  • Despre procesarea pentru print.

Despre toate acestea și mai multe, povestim pe 8 august la F64! Te așteptăm LIVE pe Facebook!

Dacă totuși ești în București și vrei să fii prezent fizic la eveniment, te așteptăm la sala expozițională, nu înainte de a completa formularul de înscriere de AICI.

LIVE

Despre Radu Tudoroiu:

martea foto live

Când era mic, tatăl lui Radu avea un aparat Zenit pe care nu avea voie să pună mâna. Prin clasa a 9-a l-a folosit prima dată și atunci și-a dat seama că asta va face pentru tot restul vieții. Cu ceva timp în urmă, la 23 de ani, Radu Tudoroiu a plecat din Anglia, unde a studiat fotografia, pentru a se întoarce în România. A absolvit cu onoruri Universitatea de Arte Creative din Rochester, UK și s-a întors înapoi în țară.   

„În Anglia, dacă apeşi pe un buton, ştii exact ce vei obţine. În România, însă, dacă apeşi pe acelaşi buton, mereu obţii altceva; şi niciodată nu ştii ce. Anglia îţi oferă răspunsuri, România te face să-ţi pui întrebări. Anglia e ermetică, e constantă, România e mereu altfel. De câte ori revin în ţară, găsesc ceva nou”.

Acolo a predat ocazional cursuri de fotografie altor departamente, dar și liceenilor. A realizat că îi place să predea și că este un mod excelent de a deschide noi orizonturi cursanților. În paralel s-a ocupat la început de fotojurnalism, apoi de fashion până într-un final, când și-a găsit locul în zona de advertising, muzică și corporate.

Radu susține la F64 Cursul acreditat de editare foto, pe care îl găsești aici.

 test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top