(c) Dan Mihai Bălănescu

Amintiri fotografice de la BIAS 2017!

Iată că a trecut și mult așteptatul BIAS “Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition” al anului 2017, ediția cu numărul 9. Am auzit că anul acesta succesul s-a menținut într-o continuă ascensiune, motiv pentru care blogul F64, a vrut să imortalizeze acest eveniment printr-un articol dedicat.

Am vorbit cu: Vali Bărbulescu, Gabriel Mănescu, Dan Mihai Bălănescu, Marius Nicolae Jula, Mihai Cojan și Răzvan Iliescu să ne trimită amintirile fotografice cu care au rămas de la spectacolul aviatic. Sperăm să vă bucurați și voi de ele la fel de mult ca noi!

“BIAS de anul acesta a fost un show aviatic de excepție! Față de anii trecuți, evenimentul s-a desfășurat cu imbunătățiri remarcabile în ceea ce privește organizarea, flota și spectacolul! Viteze și acrobații spectaculoase s-au putut observa pe cer, fiecare eveniment fiind special în sinea lui. Flota aeriană a fost din ce în ce mai variată, oferind un spectacol fascinant pentru zecile de mii de spectatori adunați acolo, pe aeroportul Aurel Vlaicu. La sol, s-a putut observa evoluția tehnologică în aviație, cu aparatură din ce în ce mai sofisticată. S-a remarcat și multiculturalismul, entuziasmul și atmosfera de sărbătoare a celor prezenți. Imaginile surprinse vorbesc de la sine, așadar, cei care nu au ajuns la BIAS 2017, se pot delecta acum cu imagini și impresii.” –  Mihai Cojan

Evenimentul a revenit în forță între 21 și 22 iulie, cu Flying Bulls ce au pus la dispoziție 5 aeronave unice prin trecutul lor și caracteristicile tehnice: LOCKHEED P-38 “LIGHTNING”, B-25J “MITCHELL”, CHANCE VOUGHT F4U-4 “CORSAIR” și 2 DORNIER ALPHA JETS.

La ediția precedentă publicul a fost foarte numeros, notând nu mai puțin de 150.000 oameni.

Accesul a fost permis începând cu ora 8 în ziua de vineri, intrarea fiind liberă, iar sâmbătă publicul s-a putut bucura de spectacol până la ora 23.

Zoltan Veres, care a intrat de 5 ori în Cartea Recordurilor datorită acrobațiilor aeriene (408 tonouri consecutive la Al Ain Airhow – Emiratele Arabe Unite), a fost și el prezent la BIAS.

Spectatorii s-au putut bucura și de „tăticul elicopterelor”, mai exact Valer Novac, din România, transformând Ka-26 utilitar într-un elicopter de acrobaţie. Valer Novac zboară la firul ierbii, întoarce la 180 de grade, cu o precizie spectaculoasă.

Printre demonstrațiile piloților militari români s-au numărat zboruri cu elicopeterele IAR-330 Puma și IAR-316 Alouette, cu aeronavele de transport C-27J Spartan, C-130 Hercules, aeronavele IAR-99 Șoim și aeronave școală IAK-52, precum și aeronave MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon. Au pornit de la evoluții solo, ajungând până la exerciții tactice și de poliție aeriană care au demonstrat pregătirea minuțioasă.

În cadrul expoziției statice, au fost prezentate aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, IAR-330 Puma, C-27J Spartan, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK, plus un stand de prezentare a ofertei aducaționale Forțelor Aeriene Române. Ediția acestui an a fost dedicată intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Pe lângă multiplele atracții și activități, anul acesta Forțele Aeriene Poloneze, au fost invitați speciali și au evoluat, în premieră, cu două aeronave tip fighter, MIG 29 și F16 C. De asemenea, nici așii străini ai aviației civile și militare din: SUA, Turcia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Austria și Lituania n-au lipsit!

Ediția BIAS 2017 s-a încheiat bătând recordul precedent al audienței. Nu mai puțin de peste 160.000 de spectatori au fost prezenți, reușind să reunescă 100 de aeronave civile şi militare în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 200 de piloţi şi paraşutişti de elită.

BIAS 2017 a fost organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMAERO, ROMATSA şi Clubul Sportiv AIBO.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.