Canon susține proiectul București optimist

Postat de: F64 F64

I se spune Igu, este fotograf pasionat de călătorii și de mișcare, iar de câțiva ani surprinde o altă față a Bucureștiului. Cristian Vasile a reușit să stârnească admirația celor care caută motive să se reîndrăgostească de orașul lor prin intermediul paginii de Facebook ”București Optimist”. Marți, 25 iulie 2017, începând cu ora 19:00, la Deschis Gastrobar (Splaiul Unirii nr.160 B, etaj 2), va avea loc lansarea albumului fotografic ”București Optimist”, disponibil la Curtea Veche Publishing.

bucuresti optimist

Lucrurile care ne sunt cel mai aproape sunt adeseori cel mai greu de remarcat. Devenind un turist în propriul său oraș, cu ajutorul aparaturii Canon, Cristian Vasile dezvăluie, printr-o bună dozare a contrastelor, partea frumoasă a Bucureştiului – clădiri extraordinare, peisaje urbane, oaze de linişte, oameni plini de entuziasm. Văzut de jos sau de la înălţime, fotografiat întotdeauna dintr-un unghi neaşteptat, Bucureştiul este un oraş care pulsează de viaţă, un univers plin de lumină şi de culoare, mereu altfel, mereu surprinzător – prin diferitele urme ale istoriei sale, prin amestecul de stiluri arhitecturale, prin nonconformismul artei sale urbane, prin intensitatea vieţii de zi cu zi, prin frumuseţea sa nocturnă.

”Ideea proiectului București Optimist mi-a venit în anul 2012, în urma unei plimbări prin oraș, în prima zi însorită după o iarnă mult prea lungă. Mi-am luat aparatul pe umăr și am încercat să mă comport ca un turist curios, care vrea să descopere detaliile inedite ale orașului. Imaginile au avut un mare succes, fapt care m-a convins să continui. Pe parcursul acestor ani am primit un ajutor de nădejde din partea Canon, care m-a susținut din toate punctele de vedere, punându-mi la dispoziție tot suportul tehnic de care aveam nevoie pentru a realiza fotografii de foarte bună calitate.” a declarat Cristian Vasile.

Cristian Vasile realizează fotografii încă din 1999 cu aparatele foto Canon, iar pentru proiectul ”București Optimist” a folosit aparatul EOS 5D Mark III, alături de obiective precum: EF 400 mm F4.0L DO II, EF 24-105mm f4.0L IS USM sau EF 70-200mm f2.8 L IS USM II.

Canon susține acest proiect, din dorința de a inspira comunitatea din București și nu numai, să redescopere locurile frumoase ale acestui oraș și detaliile clădirilor pe care în viața cotidiană nu le mai remarcăm.

 

 

 

test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top