Vama sub Lumini de Oscar, 18-27 august 2017

Festivalul de arte vizuale unde participi doar dacă faci o faptă bună a ajuns la ediția a 8-a.

Vama sub Lumini de Oscar (VSLO), cel mai mare festival de arte vizuale din România, a ajuns la ediția a 8-a și se va desfășura, desigur, în Vama Veche, în perioada 18-27 august. Înscrierile au început, iar pasionații de fotografie și film pot participa cu o condiție de bază: să facă o faptă bună.

VSLO reînnoiește astfel tradiția începută anul trecut și le solicită celor care vor să participe la cursurile, workshop-urile și seminariile gratuite din cadrul festivalului să plătească „biletul de acces” făcând o faptă bună, în campania „Primește și dă mai departe”. În ce constă această campanie? E simplu și chiar plăcut: dăruiește o carte, oferă-i o jucărie unui copil nevoiaș, ajută un bătrân să facă piața, donează sânge, îndeplinește visul cuiva… Scrie-ne povestea pe scurt pe adresa de email a festivalului, trimite formularele de înscriere și ai șansa să participi la cursurile pe care ți le dorești. Gratuit!

vama sub lumini de oscar

Anul acesta, Vama redevine ce a fost odată, prin ochii fotografilor și ai celorlalți participanți la festival. Sub lumini de Oscar, satul pescăresc de odinioară se transformă într-un punct cultural important, cu seri de teatru, concerte, proiecții gratuite de film pe plajă (atât în Vama Veche cât și în 2 Mai), expoziții de fotografie inedite și târg de echipamente foto.

În ediția a 8-a vor avea loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei, nume recunoscute pe plan național și chiar pe plan internațional! De la Marian Sterea și Nicolae Coșniceru la Vali Bărbulescu sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), Tim Hahne (Germania) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshop-urilor pe care le susțin să îi îndrume pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.

vama sub lumini de oscar

Și pentru că de câțiva ani VSLO nu înseamnă numai fotografie, și la această ediție se vor organiza cursuri gratuite de film, teatru, pictură și modelaj tradițional, cu lectori specializați care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.

Despre „Vama sub lumini de Oscar”

„Vama sub lumini de Oscar” înseamnă şapte ediţii în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocaţi să înveţe şi să experimenteze cele mai noi, mai complexe şi mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este „scrisă” an de an în miile de imagini realizate de către pasionaţii de fotografie şi film la Vama Veche. În prezent, festivalul „Vama sub lumini de Oscar” este cel mai mare festival de arte vizuale din România şi adună an de an sute de pasionaţi, atât din ţară cât şi din străinătate.

VSLO 2017 este organizat de Asociația Visual Art, cu sprijinul Olympus, Canon, Wacom, Pegas, Dedolight, Mini Cooper, Epson, Acer, 4K Broadcast Solutions, British Council, ClujShorts.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, 24Fun, B365, Partyseria, Filmsi.

Locaţiile festivalului: Acolo Bar, Papa La Sanyi, Famagusta (Vama Veche) și LaCopaCabana (2Mai).

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.