(c) Wojciech Grzedzinski

EASTREET 4 – au început înscrierile!

EASTREET 4 – Photography of Eastern Europe

Între 12 iunie și 23 iulie 2017, toți fotografii de stradă cu fotografii din Europa de Est sunt invitați să se înscrie pentru a expune la cea de a 4-a ediție a EASTREET.

Expoziția va avea loc pe 20 octombrie 2017, în Centrul de întâlniri al culturilor (Centre for the Meeting of Cultures) din Lubin, Polonia.

Eastreet este un proiect dedicat fotografiei de stradă și fotografiei documentare din Europa de Est și este cea mai mare inițiativă de acest gen. Aproximativ 200.000 de fotografii au fost trimise în fiecare dintre edițiile trecute și mai mult de 300 de fotografii de la autori din peste 22 de țări au fost expuse și/sau publicate.

Înscrierile pentru EASTREET 4 sunt deschise până pe data 23 iulie 2017, nu le rata!

Organizatorii își propun ca prin acest proiect să acorde un interes sporit asupra prezenței umane din partea de este a Europei, prin documentarea momentelor inedite, a ideilor și a simbolurilor. Sunt în căutare de fotografii care au potențialul să surprindă întreaga personalitate și emoție a unui loc, scoțând în evidență ceea ce îl face unic. În același timp se caută și o înțelegere și apreciere a diferențelor dintre oameni, pentru a crea un portret divers al culturilor, trecând de granițe și stereotipuri pentru a aduce oamenii împreună în loc să-i dezbine.

Fotografiile vor fi selectate de un grup de curatori și vor fi prezentate în forma unei expoziții, plus o instalație în aer liber în spațiul citadin din Lubin. De asemenea, EASTREET va publica și un album special ce va conține fotografiile selectate și biografia autorilor din spatele lor.

Fiecare participant selectat va primi gratuit albumul, prin poștă. Albumele vor fi distribuite internațional și unor alte instituții, galerii, artiști și curatori.

Vernisajul EASTREET 4 va avea loc pe 20 octombrie 2017, iar proiectul va călători după ce expoziția din Lubin se va termina. Expozițiile edițiilor trecute au ajuns și în Croația, la festivalul Organ Vida, în Georgia la festivalul Kolga, zilele foto Odessa/Batumi în Franța, Belgia, dar și în festivalul Angkor Photo din Cambogia, în Tailanda și alte locații. În jur de 20.000 au apucat să vadă momentan EASTREET.

Organizatorii își doresc foarte mult ca audiența să fie cât mai mare pentru a promova munca fotografilor în cât mai multe spații culturale și pentru a atrage cât mai mulți curatori internaționali. EASTREET este într-o continuă evoluție, dorindu-și să devină și o platformă de comunicare, educare și inspirație pentru toți fotografii din regiune.

Echipa de curatori: Joanna, Aleksander Bochenek, Tomasz Kulbowski, Gregorz Ostrega.

Condiții de înscriere și participare.

Înscrierea este gratuită, iar toți fotografii selectați vor fi contactați cel târziu pe 23 august 2017 – lista numeor va fi publicată oficial atunci.

Se acceptă fotografii de stradă din Europa de Est însă nu este necesar ca fotografii să locuiască acolo sau să fie născuți acolo. Oricine se poate înscrie cu fotografii din regiune.

Fotografiile nu trebuie să fie serii, ci imagini individuale, captând un moment unic și fiind deschise către interpretare.

Țările valide pentru fotografie: Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Muntenegru , Republica Cehă, Estonia, Grecia, Georgia, Ungaria, Kosovo, Latvia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Russia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina.

Este de preferat ca fotografiile să ilustreze Europa de Est contemporană și să fie la o rezoluție adecvată pentru print (1200 latura lungă, 72dpi. 1MB per imagine). Un om poate înscrie maxim 10 fotografii, realizate cu orice fel de echipament.

Fiecare fotografie trebuie să fie denumită după următoarea schemă: PRENUME_NUME_LOC_AN_NUMAR.JPG

Desfășurare

12 Iunie – 23 Iulie 2017 – înscrieri
23 August 2017 –  fotografii selectați
23-31 August 2017 – trimitere a fotografiilor pentru print
20 Octombrie 2017 – Deschiderea expoziției și lansarea albumului.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.