Review Sony MC2500, cu Teodor Dreptu

Postat de: F64 F64

Totul a pornit de la la citirea unui review și vizionarea unor clipuri demonstative. Întrucât nu am crezut că Sony MC2500 care are un senzor atât de mic (¼”) se poate descurca suficient de bine la un eveniment, am decis să-l testez la nunta la care am mers să filmez. Iată ce am aflat:

sony
(c) Teodor Dreptu

Construcția este una solidă, perfectă pentru cei care doresc ca aparatul de filmat să fie mare și să aiba un aspect profesional. Este confortabil de filmat cu el pe umăr (datorită suportului de umăr integrat) și ținută de mânerul superior pentru cadrele suprinse dintr-un unghi apropriat de sol. Mi s-a întâmplat de câteva ori să apăs neintenționat pe butoanele poziționate în partea inferioară, atunci când încercam să schimb poziția acesteia. Probabil că ar fi fost mai util să fie poziționate în partea superioară, însa odată cu folosirea repetată a camerei utilizatorul se obișnuiește și dispare acestă problemă.

Când am filmat de la nivelul pieptului am preferat să folosesc monopiedul Benro A48TDS6 pentru o stabilitate ridicată și o reducere considerabilă a efortului. Nunta a fost puțin diferită de cele cu care suntem majoritatea obișnuiți. Mirii nu au avut cununie religioasă, dar au avut în schimb o conferință doar cu persoanele apropiate unde și-au oferit inelele și au făcut jurămintele. Aici am folosit camera pe un trepied Manfrotto Compact Advanced care m-a ajutat să stabilizez cadrele lungi ale evenimentului. Aceasta a fost singura situație unde am fost nevoit să folosesc trepiedul. În rest m-am folosit de monopied și de filmarea din mână.

sony
(c) Teodor Dreptu

Calitatea ecranului este excelentă, s-a descurcat fără probleme în condiții de lumină puternică, afară în soare, deci nu au fost probleme în monitorizarea cadrului – o grijă în minus. Fiindcă ecranul este poziționat în partea superioară a camerei oferă avantajul că poate fi rotit în orice direcție permițând utilizatorului să observe încadrarea indiferent de ce parte a camerei se află. Sunt aparate care au ecranul doar în partea stângă, iar vizionarea din partea dreaptă a camerei este imposibilă.

Am descoperit acest avantaj în timp ce filmam discursul, nu aveam posibilitatea să mă poziționez decât în dreapta camerei și m-a ajutat enorm. La vizor lucrurile stau la fel, calitatea este foarte bună deoarece folosește tehnologia OLED Tru-Finder cu o rezoluție de 1.44m pixeli. În plus, pentru adaptabilitate sporită, acesta se poate deplasa către exterior cu câțiva cm în așa fel încât vizualizarea să fie confortabilă și prin vizor.