Canon se bucură de trei distincţii în cadrul Premiilor TIPA 2017

Ieri, 26.06.2017, Canon Europe, liderul mondial în domeniul soluţiilor de imagistică, anunţă câştigarea a trei premii ale Asociaţiei Publicaţiilor de Tehnologie a Imaginii (TIPA), una dintre cele mai importante asociaţii de presă şi din domeniul fotografiei. Premiile marchează cel de-al 23-lea an consecutiv în care Canon este recompensat de TIPA pentru inovaţiile sale în domeniul tehnic.

Un aparat foto, o cameră video şi un obiectiv Canon au fost desemnate cele mai bune din industrie, fiind apreciate în special pentru faptul că vin în întâmpinarea nevoilor diverse de realizare a fotografiilor şi a clipurilor video atât ale profesioniştilor, cât şi ale amatorilor avansaţi.

Au fost acordate următoarele premii:

”Compania Canon este încântată de faptul că TIPA ne-a recunoscut poziţia de lider din industria imaginii. Acest lucru confirmă dorinţa noastră şi angajamentul pe care ni l-am asumat de a lansa produse de top care susţin şi permit redarea vizuală a unor poveşti prin posibilităţile extinse de fotografiere”, a menționat Richard Shepherd, Pro Marketing Manager, Consumer Imaging, Canon Europe. ”Conform aprecierii TIPA, suntem bucuroşi să dezvoltăm în permanenţă produse de cea mai înaltă calitate care să depăşească nevoile fotografilor şi videografilor profesionişti”.

Comisia de acordare a premiilor TIPA este formată din editori de la 30 de reviste de renume mondial, din domeniul fotografiei. Membrii provin din 15 ţări, de pe cinci continente. Comisia se întâlneşte anual pentru a discuta despre cele mai noi produse din domeniul fotografiei şi ia în considerare mai multe criterii precum caracterul inovator, utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, aspectul şi calitatea generală a produsului, precum şi pentru a selecta şi recunoaşte cele mai bune produse.

În onoarea produselor Canon distinse cu premii, juriul TIPA a declarat următoarele:

Cel mai bun DSLR expert full-frame: Canon EOS 5D Mark IV

Selectat pentru premiul ”Cel mai bun DSLR expert full-frame” din acest an, EOS 5D Mark IV, oferit de Canon, este echipat cu un sezor CMOS full-frame de 30.4MP şi un procesor DIGIC 6+, capabil să surprindă imagini cu o viteză de 7 cadre pe secundă şi clipuri video 4K 30p. Tehnologia Dual Pixel CMOS AF oferă o focalizare foarte rapidă şi clară cu urmărirea subiectului în timpul filmării clipului video şi fotografierii în modul Live View. Acest aparat foto oferă o gamă ISO largă (50 – 102.400); 61 de puncte AF cu acoperire verticală extinsă cu 41 de puncte încrucişate şi un senzor de măsurare RGB+IR cu 150.000 de pixeli. Capacităţile video includ filmarea clipurilor video 4K în format Motion JPEG la o rată 30p/24p; înregistrare Full HD de până la 60P; înregistrare HD de până la 120p; şi realizarea de fotografii din filmele 4K la o rezoluţie de 8,8MP. Este echipat cu funcţie WiFi/NFC şi GPS.

Cel mai bun obiectiv DSLR standard cu zoom: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM

canon

Desemnat ”Cel mai bun obiectiv DSLR standard cu zoom”, această versiune actualizată a unui zoom multifuncţional, cu diafragmă constantă are o nouă structură optică, formată din 17 elemente dispuse în 12 grupuri, inclusiv 4 lentile asferice din sticlă (GMo) care oferă o rezoluţie excelentă şi cresc luminozitatea periferică pentru o performanţă îmbunătăţită de la o margine la alta. Extrem de rezistent la praf şi apă, obiectivul este echipat cu un stabilizator de imagine echivalent 4-stop şi o diafragmă circulară cu 10 lamele pentru efecte bokeh extraordinare. AF este extrem de rapid datorită focalizării în interior, motorului ultrasonic circular (USM), CPU de înaltă viteză şi algoritmilor AF optimizaţi. Pelicula antireflex (Air Sphere Coating) contribuie la reducerea semnificativă a efectelor de fantomă şi a reflexiilor.

Cea mai bună cameră video: Canon XC15

canon

Datorită carcasei sale compacte, portabile, XC15 este dedicat videografilor profesionişti şi jurnaliştilor care îşi doresc o cameră video 4K/UHD discretă, dar profesionistă, cu intrări audio XLR, ideală pentru realizarea ştirilor şi filmărilor pe teren. În calitate de cameră video ”B” sau ”C”, aceasta oferă diferite setări ale aspectului pentru a se asigura că imaginea poate fi editată cu uşurinţă atât cu ajutorul Canon Cinema EOS, cât şi al camerelor video Canon XF şi XA. Camera dispune de un senzor de imagine avansat CMOS 12MP de tip 1.0; control de la panoul cu ecran tactil; zoom grandangular 10x (echivalent 27,3 – 273mm pentru clipuri video), cu stabilizator optic de imagine cu 3 module IS plus inele separate pentru focalizare manuală şi control al zoom-ului şi caracteristici AF avansate cu tehnologie de detectare a feţei.

 
[products ids=125029696,125029786,125032875]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.