Portrete cu sursă de lumină continuă și Sony A7RII

Postat de: Marcel Cristocea Marcel Cristocea

În ultima perioadă am scris mai multe articole și am făcut câteva filmulețe despre cum să realizezi un portret folosind un blitz sau o lumină de studio în exterior,  așa că în acest articol o să vă prezint șapte sfaturi pentru realizarea unui portret folosind o sursă de lumină continuă și nelipsitul meu mirrorless full frame Sony A7RII.

Pentru realizarea acestor portrete am ales o lampă cu LED Mecalight L1000 de la Metz. Am ales acest model pentru că este un produs nou și voiam să-l testez. Lampa este puternică dar în acelasi timp are o dimensiune redusă, are temperatura de culoare ajustabilă de la 2800 kelvin la 5700 kelvin, se poate controla cu ajutorul telefonului și este rezistentă la stropi de apă.

În continuare o să vă prezint șapte sfaturi de care trebuie să țineți cont când folosiți o sursă de lumină continuă pentru a realiza un portret în exterior.

#1 Trebuie să țineți cont de puterea sursei de lumină, deoarece lămpile cu led au destulă putere dar nu sunt atât de puternice încât să poți subexpune lumina ambientală atunci când soarele este puternic. Aici vă sfătuiesc să testați cât de puternică este lumina pe care o aveți și să o folosiți la apus.

sony

#2 Folosiți un obiectiv care are o diafragmă cât mai mare pentru a avea un bokeh cât mai frumos. Eu am folosit obiectivul Sony 55mm f 1.8.

fotografia de portret

#3 Dacă sursa de lumină nu este destul de puternică, încercați să o plasați cât mai aproape de model pentru a mai câștiga puțină putere și realizați un close-up.

#4 Poziționați sursa de lumină în așa fel încât să obțineti tipuri de iluminări diferite: Loop Lighting, Rembrandt, Side lighting.