Concurs Internațional de Fotografie de Natură TransNatura

Începe al patrulea Concurs Internațional de Fotografie de Natură TransNatura!

Asociaţia VADON din Sfântu Gheorghe organizează al patrulea Concurs Internaţional de Fotografie de Natură TransNatura. Concursul este deschis, sunt invitaţi să participe atât fotografi profesionişti cât şi amatori din întreaga lume, cu excepția membrilor juriului şi a organizatorilor. Cerința de bază este ca fotografiile să fie realizate în habitate naturale, fără a deranja fauna sălbatică. Fotografiile pot reprezenta numai animale sălbatice. Nu se poate participa la concurs cu lucrările care reprezintă  animale în captivitate.

Lucrările pot fi trimise  în două categorii:

Categoria A: Deschis Participanţii se pot înscrie cu orice tip de fotografie de natură care reprezintă animale, plante, peisaj, macro etc.;

Categoria B: Viața în pădure Participanţii se pot înscrie cu fotografii de natură care au fost realizate în pădure;

Data limită de participare: 31 iulie 2017

Jurizarea  lucrărilor: 01 – 28 august 2017

Anunțarea rezultatelor:  01 septembrie 2017

Deschiderea expoziției: 29 septembrie 2017
 
Lucrările vor fi evaluate de un juriu având membri și din țară și din străinătate:

  • Milán Radisics , Ungaria;
  • Orosz György , Ungaria;
  • Florin Andreescu , România;
  • Damokos Csaba, România;
  • Ștefan Dorel Găină, România;

În cadrul concursului vor fi acordate șapte premii:

Premiul TransNatura (Marele Premiu): 1.000 EUR

Categoria A:

  • Premiul I – 600 EUR
  • Premiul II – 400 EUR
  • Premiul III – 200 EUR  

Categoria B:

  • Premiul I –  600 EUR
  • Premiul II – 400 EUR
  • Premiul III – 200 EUR  

natură

Condiţii de participare:

Un autor poate participa cu cel mult 4 fotografii pe categorie.

Fotografiile înscrise la concurs trebuie trimise în format digital jpg. Latura lungă a fotografiei trebuie să fie de 1920 pixeli, cu o rezoluție de 300 dpi, dar dimensiunile nu trebuie să depășească 10 MB. Imaginile trebuie să fie în gama de culori sRGB. Schimbarea elementelor esențiale ale imaginilor nu este permisă. Se permit unele corectări digitale minime pe întreaga imagine, a următoarelor caracteristici: levels, curves, color balance, hue/saturation, brightness/contrast, shadow/highlight. Organizatorii au dreptul de a solicita imaginile în rezoluție originală, iar în cazul în care participantul nu trimite fotografia originală solicitată de către organizatori este exclus din concurs. Fotografiile prezentate la concurs nu au voie să conţină nici un fel de notări. Lucrările premiate şi cele selectate pentru expoziţie vor fi ulterior solicitate de la autori în în format digital jpg, cu o rezoluție de 300 dpi latura mai mică trebuie să aibă minim 60 de centimetrii, latura mai mare să nu depășească 90 centimetrii.

Lucrările trimise trebuie denumite strict, după cum urmează: Categoria_Prenumele-Numele de familie__Numărul de ordine al imaginii_Titlul imaginii

Exemplu: A_DanConstantinescu_01_Singuratate. jpg

Participantul la concurs trebuie să fie singurul autor al fotografiilor trimise şi toate drepturile de autor să-i aparţină și își asumă toate consecințele legale în cazul în care se dovedește că nu deține drepturile intelectuale asupra materialului trimis. Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru eventuale litigii rezultate din revendicarea unor drepturi false de autor.
 
După înregistrare, fotografiile vor fi încărcate pe pagina de web www.vadon.ro. Titlul fotografiei la încărcare trebuie să fie identică cu numele imaginii digitale.

Participanţii vor fi informaţi asupra rezultatelor concursului prin e-mail.

Taxa de participare este de 10 euro pentru o singură categorie, 15 euro pentru două categorii (sau echivalentul valorii în lei , în funcție de cursul de schimb oficial).  Plata se poate efectua prin virament bancar pe conturile: RO52BTRLRONCRT0235072401 (RON) sau RO02BTRLEURCRT0235072401 (EUR) sau prin sistemul PayPal transnatura@vadon.ro. În cazul transferului bancar concurenţii sunt rugaţi să-şi menţioneze numele. Codul bancar SWIFT : BTRLRO22

Înregistrarea la concurs va fi validată de către organizatori doar în momentul achitării taxei de participare.

Catalogul expoziției, se va putea descărca în format digital de pe site, după deschiderea oficială al expoziției.

Concurenții acceptă condițiile de participare în momentul înregistrării. Organizatorii îşi revendică dreptul de a folosi fotografiile înscrise pentru promovarea concursului și al expoziției, fără să plătească drepturi de autor, precizând numele autorilor.

Acele fotografii care nu corespund cu solicitările mai sus menționate vor fi automat excluse din concurs iar neacceptarea condițiilor de asemenea duce la excluderea din concurs.

Informaţii suplimentare se pot obţine prin e-mail la adresa: transnatura@vadon.ro.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.