(c) George Boangiu.

Eurotrip cu trei prieteni și Sony A6300

Iunie. Vară. Soare. Deși multe persoane aleg marea ca destinație de vacanță, anul acesta am decis să plec într-o aventură. Alături de iubita mea și de încă doi prieteni am pus totul pe hârtie și am hotărât să mergem într-un mini Eurotrip cu mașina: 3000 de kilometri, 4 orașe, 10 zile. Praga, Viena, Bratislava și Budapesta ne-au primit cu brațele deschise și cu peisaje și locuri incredibile.

O asemenea călătorie trebuia imortalizată, așa că am decis să testez un Sony A6300 de la F64, care a venit împreună cu obiectivul de kit 16-50mm f3.5-5.6. O schimbare importantă pentru un videograf care adoră să filmeze cu Canon.

Încă de la început am fost surprins cum un aparat atât de mic poate filma atât de bine, având doar obiectivul de kit. Este mirrorless, cântărește 500 de grame și are dimensiuni reduse, așa ca îl poți strecura cu ușurință într-o geantă mică de umăr sau chiar în buzunar. Eu l-am avut în permanență cu mine, fără să-l simt ca o greutate în plus.

Am testat toate funcțiile video ale aparatului, iar acum vin cu concluziile după 10 zile de vacanță și un montaj best moments din călătorie.

PLUSURI Sony A6300

  • Vizorul electronic este excelent! Ceea ce se vede prin el este exact ceea ce și filmează. Setările se pot face cu ușurință chiar și în soare puternic, fără dificultăți și fără utilizarea ecranului. În acest fel, nu se mai “arde” și nu se mai subexpune niciun cadru.
  • Ecranul rabatabil permite încadrarea corectă a imaginii și din unghiuri greu accesibile.
  • Deși mi se pare că butonul de REC este amplasat într-un punct care mie nu mi-a fost comod, în lateralul camerei, se poate personaliza și se poate alege orice alt buton pentru a fi buton de REC.
  • Funcția “Zebră” ajută incredibil de mult la observarea zonelor “arse”.
  • Focalizarea este foarte rapidă. Am filmat cu focalizare wide pentru peisaje și arhitectură și cu center focus pentru portret.
  • Meniul este ușor de accesat, butoanele se apasă ușor, rotiță se manevrează simplu. Chiar dacă la început mi-a fost greu, venind de pe Canon, odată ce mi-a intrat în reflex nu am mai avut nicio problemă.
  • Calitatea filmării este ireproșabilă. Am filmat atât 4K, cât și slow motion la 120 fps. A fost pentru prima dată când am folosit modul slow motion și mă declar fascinat (se poate observa și în clipul best moments).

MINUSURI Sony A6300

  • Deși aparatul se utilizează ușor și stă foarte bine în mână, nu are stabilizare internă. La filmările 4K se poate observa un tremurat ușor, așa că recomand un monopied/trepied/gimbal.
  • Bateria are o durată viață foarte scurtă în modul video. Având o singură baterie disponibilă, a trebuit să reduc timpul de filmare în fiecare locație.

Ca videograf, mă declar extrem de mulțumit de acest aparat, din toate punctele vedere. A fost o surpriză plăcută! Nu cred că am fi putut avea un “partener” de vacanță mai bun. 

La final, puteți viziona clipul pe care l-am filmat cu Sony A6300 și obiectivul de kit 16-50 f3.5-5.6.

Detalii tehnice clip: Toate cadrele au fost trase cu autofocus. Cadrele slowmotion sunt la rezoluţia 1920×1080 120 fps şi upscalate la 4k. Profilul de culoare folosit la toate cadrele a fost unul neutru, colorizarea făcându-se ulterior la editare.

Enjoy!

Fotografii și articol de George Boangiu.

[products ids=125024872,125024873]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.