Înscrieri pentru Sony World Photography Awards 2018

Încep înscrierile pentru Sony World Photography Awards 2018, cu noi categorii și oportunități de burse

  • O platformă globală care oferă vizibilitate fotografilor din toată lumea
  • Noile categorii incluse, „Creative” și „Discovery”, lansează încă o provocare pentru fotografi
  • Noi oportunități de burse pentru fotografii câștigători
  • Imaginile sunt disponibile la adresa press.worldphoto.org                                      

„Premiul Fotograful Anului mi-a adus mai multă expunere decât mi-aș fi imaginat vreodată” – Frederik Buyckx, câștigător Sony World Photography Awards 2017.

sony world photography awards

Astăzi, Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru ediția 2018.  Înscrierile în concurs sunt gratuite și pot fi făcute prin intermediul site-ului.

Cea de-a 11-a ediție a premiilor SWPA va include două noi categorii în competiția Professional, „Creative” și „Discovery”, și oportunitatea obținerii unor noi burse de către  fotografii câștigători, pentru finanțarea viitoarelor proiecte fotografice.

Organizată de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume și reprezintă una dintre vocile puternice din industria fotografiei mondiale. Competiția recompensează anual cele mai bune fotografii contemporane realizate în ultimul an, oferindu-le fotografilor din întreaga lume expunere, oportunități și vizibilitate la nivel mondial.

Frederik Buyckx, câștigătorul Sony World Photography Awards 2017, a comentat impactul  pe care l-a avut pentru el obținerea acestui premiu:

„Câștigarea distincției Fotograful Anului mi-a adus mai multă expunere decât mi-aș fi imaginat vreodată. Mi-a deschis o mulțime de uși noi, dar, la fel de important, premiul obținut m-a încurajat să continuu lucrul la proiectele personale.”

sony world photography awards

Schimbarea procedeelor fotografice determină apariția unor noi categorii Professional

Două noi categorii au fost incluse în cadrul competiției Professional pentru 2018, ca o recunoaștere a schimbărilor care au loc în modul de utilizare a fotografiei.

Noile categorii „Creative” și „Discovery” se adresează fotografilor care lucrează cu procedee fotografice de ultimă oră.

Juriul va recompensa originalitatea, tehnicile de experimentare și imaginația fotografilor înscriși în aceste categorii și speră să găsească lucrări care altfel ar rămâne nedescoperite. Principalele criterii de notare ale juriului, valabile pentru toate categoriile din cadrul competiției SWPA, sunt interpretarea artistică, integritatea și abilitatea tehnică.

sony world photography awards

Premiile Sony World Photography Awards includ patru competiții:

  • Professional – 10 categorii jurizate pe baza unui portofoliu de lucrări (5-10 imagini)
  • Open – cele mai bune fotografii individuale din 10 categorii
  • Youth – tinerii fotografi cu vârste cuprinse între 12-19 ani pot înscrie o singură imagine, care răspunde unei cerințe impuse
  • Student Focus – competiție adresată celor care studiază fotografia

Lista și descrierea completă a categoriilor din cele patru competiții pot fi accesate aici.

sony world photography awards

Noi burse Sony pentru finanțarea proiectelor fotografice

Angajamentul asumat de competiția SWPA de a crea oportunități pentru fotografii participanți este demonstrat o dată în plus, prin includerea în acest an a unui program de susținere a fotografilor înscriși în competițiile Professional și Student Focus.

Sony va acorda mai multe burse în valoare de 7.000 de dolari unor fotografi selectați, câștigători ai categoriilor Professional 2018, pentru continuarea proiectelor fotografice.

În plus, finaliștii din cadrul competiției Student Focus vor primi fiecare 3.500 de dolari pentru a lucra împreună la un nou proiect fotografic, stabilit de Sony și World Photography Organisation.

sony world photography awards

Programul devine oficial pentru ediția din 2018, după succesul înregistrat cu programul pilot din 2016 la care au participat trei câștigători ai competiției Professional: Amélie Labourdette, Maroesjka Lavigne și Nikola Linares. Bursele inaugurale Sony au susținut proiecte diverse, printre care un documentar despre tinerii toreadori din Spania (Linares), peisaje din Islanda și Namibia (Lavigne) și impactul acțiunilor omului asupra deșertului tunisian (Labourdette).

Premiile SWPA: expunere la nivel mondial, expoziții și echipament foto Sony

Toți câștigătorii competițiilor Professional, Open, Youth și Student Focus vor primi echipamente foto Sony de ultimă generație.

În plus, câștigătorul premiului Fotograful Anului și al competiției Open vor primi premii în bani – 25.000 de dolari, respectiv 5.000 de dolari.

Toate lucrările câștigătorilor categoriilor, dar și ale multora dintre fotografii finaliști vor fi expuse în cadrul vernisajului anual Sony World Photography Awards din Londra, urmând apoi un turneu internațional. Fotografiile vor fi incluse în catalogul anual al competiției, iar câștigătorii și fotografii finaliști vor beneficia de expunere internațională prin intermediul campaniilor de marketing și de presă dedicate.

sony

Date relevante Sony World Photography Awards

  • 4 decembrie 2017 – se închide competiția Student Focus
  • 4 ianuarie 2018 – se închid competițiile Open & Youth
  • 1 ianuarie 2018 – se închide competiția Professional
  • 27 februarie 2018 – anunțarea finaliștilor
  • 27 martie 2018 – anunțarea câștigătorilor competițiilor Open și National
  • 19 aprilie 2018 – anunțarea câștigătorilor „Fotograful Anului” și a categoriilor Professional

Nu uita nici de ofertele Sony de la F64!

Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.