Eugen Popa, Manager Printing și Consignație F64, și-a descoperit pasiunea pentru fotografie cu primele cadre pe film

Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie”, prin care magazinul F64 promovează membrii echipei și pasionații de imagine, îl prezintă de această dată pe Eugen Popa.
Acesta a copilărit în anii ‘90 și tot atunci a început să fotografieze, când lua cu împrumut aparatul familiei. De la film a ajuns la digital, iar prima cameră DSLR a fost Canon 1000D cu obiectiv de kit 18-55mm, însoțită de multe accesorii. A făcut pasul acesta în aprilie 2009, când a ajuns pentru prima dată la F64. În prezent, Eugen folosește un full frame Canon 5D Mark II, cu un obiectiv fix de 50 mm f1.8 STM. Își dorește însă să facă pasul spre universul mirrorless full frame, prin seria Sony A7.
eugen popa

„Nici nu mai știu exact cum se numea primul aparat, știu însă că îl priveam ca pe un obiect nemaipomenit. După fiecare declanșare, trăgea filmul automat și îl derula când ajungea la final. În perioada respectivă tehnologia nu era atât de dezvoltată ca acum și nu erau nici atât de multe camere. Tocmai de aceea vedeam fotografia ca pe ceva exclusivist. Și chiar așa era. Îmi aduc aminte perfect cât de încântat eram când mergeam împreună cu părinții mei la un centru foto de la Bucur Obor ca să ridicăm filmul developat și fotografiile printate. Eram extrem de curios să văd imaginile și ce am realizat. Aveam o emoție pe care astăzi rar o mai trăiesc, poate doar atunci când mă uit prin fotografiile mai vechi”, povestește Eugen.

fotografia urbana
El simte că prin imagine poate opri timpul în loc, că poate păstra un moment pentru mai multă vreme și asta este ceea ce l-a atras cel mai mult.

„De fiecare dată când mă uit la un cadru, îmi amintesc momentul în care l-am realizat, iar acest lucru îmi dă o emoție aparte. Îmi amintesc ce am simțit când am luat acel cadru, ce am gândit, cum am vrut să văd ceea ce era în jurul meu. E ca si cum aș lua cu mine, pentru totdeauna, un loc din lume. Momentul în care surprind subiectele este unic”, detaliază acesta.  


Odată cu primul DSLR a devenit și membru al echipei F64. A aplicat direct pe site pentru postul de agent vânzări online și a început această aventură frumoasă în lumea foto-video. Au trecut aproape opt ani de atunci și, în prezent, Eugen este managerul a două departamente: Printing și Consignație. Ceea ce i-a păstrat interesul viu atât de mult timp este pasiunea pentru fotografie și dorința de a se dezvolta constant în acest domeniu.

De la primele fotografii pe film și până acum a încercat mai multe stiluri. A rămas pentru o vreme la fotografia de studio, de care era atras. Cu timpul și-a dat însă seama că ceea ce îi face cu adevărat plăcere este să fotografieze atunci când se simte în largul lui, în concedii, atunci când poate prinde cu obiectivul orice îi atrage atenția.
Magazinul F64, prin membrii echipei, pasionați de fotografie și prin mijloacele tehnice de care dispune, devine un mediu prielnic pentru toți aceia care vor să se dezvolte cât mai mult în acest domeniu. Astfel este un loc unde secretele imaginii pot fi descoperite împreună cu oameni care împărtășesc aceeași pasiune, deopotrivă colegi sau clienți.
Save
Save
Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.