Povești din Maroc, cu Canon 6D

În noiembrie 2015 am fost cu ai mei dragi prieteni în Maroc, o țară pe care o recomand tuturor. Planul era să vedem mai multe orașe, așa că am închiriat 2 mașini Dacia. Da, veți vedea multe deoarece se fabrică acolo. O altă mașină pe care o veți vedea des este un model vechi de Mercedes Benz (Sedan W123 cred) fiind folosit de majoritatea taximetriștilor.

Așadar, ne-am suit pe caii putere din dotare și am plecat la drum. Într-o săptămână am reușit să poposim în 5 orașe (Fes, Casablanca, Marrakech, Chefchaouen, Meknes, Tangier), ceea ce a fost foarte mulțumitor pentru mine, mai ales că, având mașini, te puteai opri oricând dacă voiai să te bucuri de un peisaj văzut pe drum.

În unele orașe am stat 3-4 ore, în altele 2-3 zile. Fiecare își face planul cum dorește. Singurul minus ar fi că uneori  îți dorești să stai mai mult într-un oraș, dar apoi scurtezi timpul petrecut în următoarele.

Acum să vă spun de ce recomand o călătorie în Maroc , nu?

E foarte interesant să guști din alte culturi, să te poți urca dimineața pe terasa casei/riadului în care stai și să bei un ceai marocan, să încerci mâncăruri noi, să mergi cu prietenii pe plaje aproape pustii, să auzi în tot orașul chemarea la rugăciune (mai puțin atunci când e la 5 dimineața), să fii înconjurat zilnic de culori și mirosuri plăcute, de la hainele și papucii din piețe până la condimente și ierburi, de la portocalele vândute peste tot până la Chefchaouen (căruia nu degeaba i se mai spune si Orașul Albastru, partea veche având TOȚI pereții văruiți în diferite nuanțe de albastru), de la standurile de nuci și fructe la covoare, de la multitudinea de pisici de pe stradă la vopsitoriile din oraș, de la biciclete si scootere până la designul interior (nou și vechi).

Pe deasupra, e destul de ieftin și vremea e superbă. Da, s-ar putea, la un moment dat, să te cam deranjeze unii negustori prea insistenți, faptul că trebuie să negociezi prețurile (dar am venit sa gustăm din obiceiurile lor și știu că multor persoane le place să facă asta) sau că mulți vor refuza să ii pozezi sau să le pozezi standul (dar probabil oricine ar reacționa la fel dacă ar fi pozați zilnic de mii de turiști).

Și, să nu uit, un amănunt interesant, dar probabil știut de toată lumea, dacă dorești să bei o bere va trebui să știi exact care localuri sau supermaketuri vând băuturi alcoolice și între ce ore. La un hostel am întrebat dacă putem consuma alcool în sala comună și ni s-a spus că se poate doar în camerele noastre. Eu chiar glumeam că mă simțeam de parcă aș căuta droguri. Și că tot veni vorba, la polul opus stă hașișul. Nu vei avea nici o problemă în a găsi așa ceva. Nu fumez, deci nu căutam așa ceva, dar asta nu înseamnă că nu eram întrebați de nu suntem interesați. Să nu uităm, Marocul este principalul producător din lume.

fotografii maroc turism fotografia de calatorie

Echipamentul folosit: Canon 6D și Sigma 50mm

Să lăsăm erbaceele. Legat de partea tehnică, ce vă pot spune este că toate imaginile sunt realizate folosind un Canon 6D, Sigma 50mm f/1.4 și, desigur, ceva postprocesare.

Iubesc lumina naturală și îmi plac foarte mult portretele și imaginile de atmosferă și aceste două unelte mă ajută să redau ceea ce doresc.

Canon 6D dispune un senzor CMOS full frame de 20 megapixeli și de un procesor foarte puternic de imagine DIGIC 5+. Împreună, acestea oferă imagini clare și detaliate, în culori naturale, tonuri și nuanțe captivante.

Cu ISO-ul său și acest obiectiv, sunt foarte rare situațiile în care ai nevoie de un blitz.

Singurul minus ar fi că aparatul are 9 puncte de focus din care doar unul singur în cruce. Da, dezamăgitor am putea spune, dar e un aparat foarte bun.

Camera este suficient de ușoară pentru a o purta oriunde cu tine și suficient de puternică pentru a rezista dificultăților fotografiei de călătorie. Comenzile simple și ergonomia intuitivă permit aparatului să fie mereu pregatit și simplu de folosit.

Maroc

Toate acestea fiind spuse, vizitați Marocul dacă aveți ocazia. Dacă nu v-a convins textul, sper ca fotografiile și atmosfera surprinsă să o facă.

Un material și fotografii de Eugen Brodner.

 
Save
Save
[products ids=1051663,125011149]
Save
Save
Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.