On SpotLight – expoziție fotografie de stradă la Constanța

Sâmbătă, 10 iunie 2017, la Muzeul de Artă din Constanța, începând cu ora 12, se va vernisa expoziția de fotografie de stradă „On SPOTLight”.

Prezentată pentru prima dată la F64, în cadrul celei de-a treia ediții a fetsivalului de fotografie Bucharest Photo Week, expoziția are ca temă principală folosirea creativă a luminii în fotografia de stradă și se bucură de participarea unor fotografi de stradă din România, Italia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Israel, Germania, Croația, Franța, Elveția, Lituania și Bulgaria.

Diferența dintre o fotografie mediocră și una extraordinara, poate fi dată, în cele mai multe dintre cazuri, de modul cum utilizăm lumina. În fotografia de stradă fotograful nu prea  poate controla cantitatea, intesitatea și durata luminii, necesare pentru crearea unui cadru, se poate folosi însă cu brio de acestea pentru a obține imagini de impact. Lumina este cea care ne redă forma și culoarea subiectului fotografiat sau uneori chiar atmosfera întregii imagini.

fotografie de strada

”Provocarea în fotografia de stradă, dincolo de subiecții umani cu stările lor, ține și de faptul că lumina se schimbă în mod constant și trebuie să te pliezi repede pe diferite situații sau să identifici oportunitățile bune de fotografiat, astfel încât imaginea finală să fie și corect expusă și de impact.”

Pornind de la cele enumerate mai sus, expoziția se concentrează pe folosirea creativă a luminii, fie că vorbim de scene de stradă cu treceri de la întuneric la lumină, de utilizarea creativă a flare-ului sau a știi să te folosești de lumină pentru a pune în valoare personajele sau povestea. Și veți observa acest lucru din plin, în toate lucrările participante.

Expun: Andrea Torrei, Adrian Mitu, Anca Tomoroga, Anda Floriana Stăncescu, Andreea Dana Alionte, Anellise Lucu, Bogdan Comănescu, Cosmin Gârleșteanu, Cristina Ţintă, Dalina Andrei, Dana Corina Popescu, Denis Malciu, Eduardo Kaminski, Eric James Morales, Erwin Turnodilhardjo, Florin Stanca, Gabi Ben Avraham, Gina Buliga, Do Hong Nhien, Loredana Bîtculescu, Marilena Ditrik, Marius Cinteză, Marius Lucian Duțu, Martin U Waltz, Mirela Momanu, Olga Karlovac, Oliver Krumes, Natasha Afanasyeva, Pierre Pichot, Rafael King Ramos, Raluca Enache, Remis Scerbauskas, Rodrigo Melleiro, Ventsislav Lalev, Virginie Brosse Macczak, Camelia Sopon, Elena Răceală, Emilian Avrămescu, Magda Fulger, Sergiu Gheorghian și Titus Marcel.

Exponatele vor rămâne pe simeze până pe 23 iunie 2017.

Sunteți așteptați cu drag pe 10 iunie, la Muzeul de Artă din Constanța, de la ora 12. Detalii AICI.

Descoperă mai multe despre Grupul On SPOT, în articolul de mai jos:

Fotografii străzii – Grupul On SPOT

Save

Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.