Cum să eviți 2 mari greșeli în fotografia alb-negru

Postat de: F64 F64

Eviți de regulă să faci fotografii alb-negru pentru că par gri, fade sau supraexpuse ori înecate? Te întrebi cum reușesc unii fotografi să scoată în evidență atâtea texturi și detalii fără să supraproceseze fotografia?

Sunt multe motive din cauza cărora fotografiile tale alb-negru nu sunt chiar punctul tău forte, dar majoritatea țin de fotografie în general.

De exemplu, cum ți-ai răspunde la următoarele întrebări: Cât de bine este compusă fotografia mea? Este punctul de interes unde ar trebui să fie sau aș fi putut să pun accentul pe un subiect secundar care ar fi fost mai bun? Cum este încadrată fotografia, am lăsat mai mult spațiu în direcția privirii subiectului sau direcția orientării sale? etc.

Sunt multe întrebări pe care ni le putem ca să ne dăm cât de cât seama cât de „corectă” este o fotografie. Dar fiind și foarte multe excepții de la reguli, trebuie să luăm în calcul și un factor care nu poate fi măsurat de răspunsuri, ci doar de ceea ce te face o fotografie să simți.

alb-negru

Când vorbim de fotografia alb-negru, putem spune că multe dintre tainele ei s-au pierdut din cauza erei digitale. Probabil că ai fi înțeles altfel acest gen foto dacă ai fi prins perioada filmului. Și tocmai din această cauză astăzi vă vom sfătui cu privire la două criterii cheie în fotografia alb-negru.

Însă ca să ne asigurăm că primești pachetul complet de informații te invităm să citești înainte să treci mai departe și TOP 15 Sfaturi pentru fotografii alb-negru reușite, pentru a înțelege mai bine diferențele.

#1 Albul Pur