Canon prezintă EOS C200, noua cameră video EOS Cinema 4K compactă

Canon prezintă EOS C200, noua cameră video EOS Cinema 4K compactă – cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte creativitatea şi flexibilitatea.

Canon EOS C200

Astăzi, 31 mai 2017 – Canon Europe, lider în domeniul soluţiilor de imagine, anunţă lansarea camerei video EOS C200, cel mai nou model din gama de produse Cinema EOS. Oferind posibilităţi excepţionale de creativitate şi flexibilitate, noua cameră video digitală compactă 4K este ideală pentru profesioniştii care folosesc soluţii de imagine. 

Fiind prima cameră video Cinema EOS care permite utilizarea noului format de înregistrare RAW – Cinema RAW Light – camera video EOS C200 oferă aceeaşi flexibilitate la gradaţia culorii precum formatul Cinema RAW în fişier de dimensiune mai mică, permiţând creatorilor de filme să înregistreze intern pe un card CFast 2.0.

Noile procesoare Canon Dual DIGIC DV6 oferă posibilitatea de a înregistra intern în format 4K UHD/50P MP4, 4K DCI RAW şi de a înregistra continuu cu 120cps High Frame Rate (HFR) la rezoluție Full HD, folosind întreaga suprafață a senzorului. În acelaşi timp, îmbunătăţirile aduse tehnologiei Dual Pixel CMOS Auto Focus (AF) şi noului ecran tactil cu monitor LCD asigură funcţionarea perfectă a Focalizării Automate şi eficienţa funcţiei de urmărire.

Creativitate bazată pe capacitate

Modelul EOS C200 este dotat cu senzorul Canon CMOS Super 35mm 4K, cu număr efectiv de pixeli de 8,85 MP dar şi cu noile procesoare de imagine Dual DIGIC DV6. Aşadar, această cameră video poate face înregistrări Cinema RAW Light la 4K DCI 50P intern, pe un card CFast 2.0. De asemenea, modelul poate realiza filmări 4K UHD la 150Mbps şi 2K sau Full HD la 35Mbps pe carduri SD în format MP4.

Având un interval dinamic de până la 15-stopuri cu Cinema RAW Light şi un interval dinamic de până la 13-stopuri în format MP4 (Canon Log / Log 3), această cameră video este perfectă pentru surprinderea detaliilor puternic iluminate sau aflate în umbră.

De asemenea, camera video EOS C200 poate înregistra atât cu mişcare lentă cât şi cu mişcare rapidă, cu până la 120cps folosind întreaga suprafață a senzorului la rezoluție Full HD/MP4, ideal pentru cei care vor să realizeze capturi creative cu mişcare lentă.

Intervalul ISO de 100 până la 102.400 garantează o performanţă excelentă, chiar şi în condiţii dificile de iluminare cum ar fi trecerea rapidă dintr-un loc în altul. Filtrele ND încorporate cu până la 10 stops conferă mai multă flexibilitate şi comoditate, permiţându-le creatorilor de filme să filmeze în condiţii de iluminare puternică şi să aibă mai mult control asupra profunzimii câmpului.

Operabilitate avansată şi design ergonomic

Gândit pentru profesionişti şi ideal pentru operatori, modelul EOS C200 este dotat cu un sistem AF avansat care oferă fiabilitate şi precizie atunci când filmaţi 4K; de asemenea, camera video este dotată şi cu un panou cu ecran tactil LCD, astfel încât realizatorii de filme să îşi poată selecta subiectul cu uşurinţă.  Pentru cei care au nevoie să treacă rapid de la un subiect la altul într-un singur cadru, Dual Pixel CMOS AF asigură operarea impecabilă a focalizării automate în timp ce Funcţia de Focalizare manuală asistată, Detectarea feţei cu opţiunile Prioritate Faţă şi Doar Faţă vă vor oferi un control al focalizării mai creativ.

Carcasa uşoară, de doar 1,4 kg, a camerei video EOS C200 a fost gândită pentru confortul dumneavoastră în timpul filmărilor din mână şi reprezintă un avantaj pentru cei care filmează un timp îndelungat. De asemenea, dimensiunea compactă favorizează montarea camerei video pe o dronă sau pe un suport.

Conectivitatea Wi-Fi şi Ethernet permite controlul de la distanţă prin browser şi oferă posibilitatea de a transfera fişiere prin FTP, iar opţiunile de compatibilitate ale camerei video permit utilizarea accesoriilor noi sau existente, inclusiv a vizorului electronic Canon – EVF-V70.

Cinema RAW Light pentru fluxurile de lucru de generaţie viitoare

Canon a colaborat cu câţiva parteneri pentru a se asigura că formatul Cinema RAW Light este integrat în diverse programe software. Astfel, editarea şi gradarea formatului video Cinema RAW Light va putea fi realizată în programul DaVinci Resolve de la Blackmagic Design. Editarea se va putea face în Media Composer de la Avid Technology, folosind Canon RAW Plugin pentru Avid Media Access. Acest format poate fi procesat, de asemenea, folosind o aplicaţie Canon, Cinema RAW Development.

De asemenea, se preconizează că şi EDIUS Pro, software-ul de editare al Grass Valley, va accepta utilizarea Cinema RAW Light în 2017. În plus, versiunea viitoare a Final Cut Pro X de la Apple Inc. va accepta formatul Canon Cinema RAW Light, folosind Canon RAW Plugin pentru Final Cut Pro X.

Actualizări ulterioare de firmware

Formatul video Canon XF-AVC va fi disponibil cu o actualizare ulterioară de firmware. Această actualizare va fi gratuită şi este planificată să fie disponibilă în primul semestru al anului 2018.

 Caracteristici principale ale camerei video Canon EOS C200

  • Înregistrare internă în format 4K Cinema RAW Light şi MP4
  • Înregistrare continuă la o rată mare de cadre de 120cps (maxim) folosind întreaga suprafață a senzorului la rezoluție Full HD
  • Interval dinamic de până la 15 stopuri (Cinema RAW Light)
  • Imagine şi sunet profesionale, de înaltă calitate
  • Focalizare automată Dual Pixel CMOS cu ecran tactil şi funcţii de filmare extensive
  • Operare simplă şi configurare flexibilă

[products ids=125035940]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.