Cum să fotografiezi avioane la un spectacol aviatic

Postat de: F64 F64

Săptămâna aceasta urmează să intrăm în mod oficial în anotimpul concediilor și al vacanțelor. Dăm startul verii cu Ziua Copilului ce se va extinde la Clinceni, o dată cu show-ul aviatic de pe 10 iunie 2017. Și dacă tot vine căldura, asta înseamnă că avem nevoie de locuri faine unde să ieșim, evenimente inedite de văzut și activități de care să ne bucurăm.

Considerăm că spectacolele aviatice merită cel puțin văzute, dacă nu fotografiate și tocmai din acest motiv, v-am pregătit acest articol cu sfaturi. Dacă cei dragi nu te pot însoți la spectacol, cititorule, atunci vor putea măcar să vadă ce ai văzut și simțit, prin imaginile cu care te vei întoarce acasă.

”Nu înălţimea la care ai ajuns contează, nici tipul de avion cu care ai zburat, ci ceea ce rămâne în sufletul tău din înălţimile pe care le-ai atins.” (Doru Davidovici)

Ne place fotografia pentru că ne poartă mai departe de realitatea materială. Putem construi metafore unice din amintirile unui moment.

„Lucrurile pe care nu le simţi se uită sau te poţi obişnui până la urmă cu ele, ceea ce e şi mai rău. Ce pleacă din tine nu se poate uita, şi nu te înşeală, şi atunci nu se poate întoarce niciodată împotriva ta; dar pentru asta trebuie să fii foarte curat cu tine şi asta iar e greu. Ca un zbor cu motorul defect.” (Doru Davidovici)

avioane

Sfaturi pentru fotografierea unui show aviatic

Ar fi excelent sa găsim o rețetă universală, de aplicat oricând la un spectacol aviatic, dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Totuși, nici atât de complicate.

Există o serie de variabile care ne pot da de furcă: lumina/vremea, echipamentul de care dispunem, viteza avioanelor ș.a.m.d. Pe unele le putem controla, pe altele nu, dar putem să fim pregatiți din timp pentru ele. Cum? Aflăm în cele ce urmează.

#1 Alege echipamentul potrivit pentru tine