Kingston Gold microSDHC 32GB UHS-I U3 – microREGELE

Postat de: Andrei Badea Andrei Badea

Ca tot românul, în perioada întâiului de mai am făcut o plimbare în natură și am decis să mă însoțesc cu un GoPro HERO 3 Black Edition, vârful de gamă de acum două generații, încă foarte capabil pentru necesitățile celor mai mulți utilizatori.

Drept card de memorie, am ales Kingston Gold microSDHC 32GB UHS-I U3, un card microSDHC din clasa Gold al celor de la Kingston, recomandat în special pentru utilizarea împreună cu drone și camere de acțiune.

Specificațiile acestui card de memorie microSDHC sunt dintre cele mai ridicate. Conform standardului de viteză UHS-I U3, promite o viteză minimă de scriere de 30 MB/s. Cu toate acestea, producătorul Kingston plusează și ne promite viteze de scriere de 45 MB/s și 90 MB/s pentru citire.

Sună prea bine, nu? Mărturisesc, timid, că experiența mea cu cardurile de memorie Kingston nu este prea bogată și, deși îi știu ca producători serioși de bancuri de memorie RAM, am fost un pic reticent înainte de a monta cardul în camera video de acțiune GoPro. Trebuie precizat că, deși este un model mai vechi, GoPro HERO 3 Black Edition filmează 4K (ce-i drept la doar 15fps) și FullHD 60fps, deci ar fi fi putut pune probleme pentru un card cu specificații exagerate.

Nici pe departe! Cardul s-a comportat absolut exemplar la filmare, toate cele 123 de clipuri FullHD realizate fiind cursive, cu imagine clară și sunet bine conturat, așa cum ne-au obișnuit cei de la GoPRO.

Cum nu puteam testa la maxim capacitățile cardului Kingston Gold microSDHC 32GB UHS-I U3, am folosit un cititor Kingston MobileLite G4 USB 3.0, un cititor rapid și de calitate, în care am încredere.

Utilizând interfața USB 3.0, rezultatul transferului de date mi-a spulberat orice dubiu că cei de la Kingston și-au respectat promisiunile, livrând un card microSDHC rapid, cu specificații ridicate: