(c) Daria Maria

Expoziție de fotografie – Dream is possible

De 1 iunie, F64 nu sărbătorește doar ziua copilului ci, recunoaște talentele copiilor, ajutând tinerele generații să poată profesa în domeniile dorite. Astfel, pentru a da startul lunii dedicată copiilor cum se cuvine, pe 30 mai la ora 19, vă așteptăm în sala expo F64, din Bulevardul Unirii, nr. 45, pentru a vernisa expoziția de fotografie “DREAM IS POSSIBLE” semnată de Daria Maria, care are doar 13 ani și este foarte pasionată de fotografie.

Până la vernisaj însă, ne-am gândit că ați vrea să aflați mai multe despre Daria și despre viziunea unui fotograf la început de drum și cu foarte mult potențial.

expoziție
(c) Daria Maria

De ce iubești fotografia?

Iubesc fotografia și ador imaginile care transmit un mesaj. Ador fotografia pentru că prin ea mi-am dat seama că pot fi creativă, pot da naștere ideilor originale, sensuri noi imaginilor și pot să mă exprim făcând cunoscută viziunea mea asupra a tot ceea ce mă înconjoară. Fotografia o văd ca pe o eliberare din rutină și o pășire într-o altă realitate, realitatea mea! Fotografia îmi aduce bucurie sufletului!

Când te-ai apucat de fotografiat si de ce?

M-am apucat de fotografie anul trecut în vară, la început pentru a face poze familiei. Ulterior am observat faptul că mă relaxează și astfel mi-am dorit să merg într-o tabără de fotografie, pentru a învăța mai multe despre acest nou hobby descoperit, lucru care s-a și întâmplat. În acea tabără din 2016,  organizată de domnul Eduard Guțescu am invățat noțiunile de bază în fotografie și am început să experimentez și fotografia de peisaj alături de fotografia de portret.

expoziție
(c) Daria Maria

Ce tip de fotografie îndragesti și ai vrea să faci în viitor?

Mesajul transmis primează pentru mine, mai mult decât un gen de fotografie în sine. Consider că o fotografie poate spune mai mult decât o mie de cuvinte, are puterea de a opri timpul în loc.

Momentan, vreau să experimentez cat mai multe stiluri, pentru a descoperi care îmi place cu adevărat. Fotografia de peisaj, o prefer atunci când doresc să mă relaxez, iar când mă simt creativă și doresc să mă exprim, fotografia de portret conceptual și fine art, sunt cele spre care mă îndrept.
În viitor știu că vreau să îmi dedic majoritatea timpul liber pentru a învăța și experimenta cat mai mult cu fotografia. Vreau să urmez școli de specialitate, vreau să mă pregătesc cu adevărat în acest domeniu, deoarece ceea ce a început ca un hobby, s-a transformat pentru mine în ceva cu adevărat serios.

De ce faci expoziția aceasta și de ce la F64?

Mi-am dorit o expoziție foto, pentru a arăta și altor persoane de vârsta mea că se poate face ceva creativ la orice vârstă, că niciodată nu e prea devreme, sau prea târziu să visezi, să începi ceva măreț și totodată am vrut sa îmi demonstrez mie și celor apropiați, că ceea ce a început în joacă poate deveni un mod de viață, deoarece de-acum fotografia face parte din mine.

Mi-am dorit această expoziție la F64, pentru că la voi am întâlnit o echipă mereu gata să ajute orice fotograf, m-ați susținut și mi-ati dat ocazia să testez aparatură, mi-ați oferit informații ori de câte ori am solicitat ajutorul și am simțit că m-ați acceptat într-o lume a ,,oamenilor mari”

expoziție
(c) Daria Maria

Cum și cât timp te-ai pregătit pentru prima ta expoziție?

Mă pregătesc de 4 luni. Consider că a fost dificil, deoarece pentru a putea ajunge la munte, la mare sau în alte locații în care mi-am propus, aveam în permanență nevoie să fiu însoțită de părinți, să găsesc modele disponibile care să înțeleagă ceea ce vreau să transmit prin fotografiile mele, timpul meu liber a fost limitat deoarece mare parte din acesta este ocupat de școală, cum este și firesc, dar mă bucur că am reușit.

Ce vrei sa transmiti prin aceasta expozitie si cu ce sa ramana oamenii in minte cand iti vad fotografiile?

Vreau ca oamenii să rămână cu o stare bună atunci când îmi privesc fotografiile, să privească fotografia prin ochii unui copil și să descopere noi sensuri ale unor stări imortalizate.

expoziție
(c) Daria Maria

Care sunt idolii tai in fotografie?

Ca idoli vreau să amintesc de Brooke Shaden și Andreea Retinschi.

Ce echipament folosesti acum la fotografiat?

Aparatura mea în acest moment este un  Nikon D7200 și două obiective: Nikkor 50mm și Nikkor 55-300 mm.

Vă veți putea bucura de cadrele inedite ale Dariei, până pe 30 iunie 2017!

Iar până la vernisaj, vă lăsăm cu acest interviu LIVE!
 

 

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Interesan din punct de vedere mentalitate, oricum foarte reprezentativ pentru cultura romaneasca fotografica. Sa ai ca idol pe acea fotografa cu parul rozaliu spune multe. Pe de alta parte la 13 ani nu sunt mari pretentii nici de o parte nici de alta. Speram totusi ca incet incet sa descopere si alti fotografi si sa tinteasca din ce in ce mai sus.
    Poate ar trebuie sa reprezinte si un semnal de alarma pentru F64 in promovarea de mai multa cultura fotografica si nu numai lucruri facile. Un fotograf cat de cat ok incepe sa se scarbeasca cand vede promovari intensive de floricele la ateneu, fotografie de strada cu oameni ai strazii, fashion la monumentul holocaustului.
    Mult succes.

  • Oare ce pile are fetita asta de o sustineti? Mai sunt si alti copii-oameni care au fotografii mult mai frumoase, mai reusite decat cate o fatuca pe malul marii sau printr-un casino. Nu le mai tineti expozitii! Rusinica sunteti o clică care promovati prin cunostinte! Pozele ei nu reprezinta nimic, ca si alti "mari" fotografi romani care tin workshop-uri inspirandu-se de la altii si cam atat! Banal si penibil!

    • Nu este vorba de pile. Daca esti curios, te asteptam cu drag sa o cunosti pe Daria la vernisaj si sa ii vezi fotografiile. Nu neaga nimeni ca sunt si alti copii talentati in Romania. Chiar asteptam recomandari in acest sens. Daca ai, vom mai avea si alte evenimente de acest gen.

  • Un copil exceptional, dotat, cu mult drag si pasiune pentru arta fotografica. Felicitari, Daria! Mult succes pe drumul pe care ai pornit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.