Povești cu Canon 100-400mm II și Sorin Onișor, în Dobrogea

Postat de: F64 F64

Am avut ocazia să testez mult așteptatul upgrade al unuia dintre cele mai bine vândute teleobiective Canon, respectiv Canon 100-400mm F4.5-5.6 L IS USM Mark II.

Atașat când unui body Canon 5D Mark III, când unui Canon 6D, obiectivul și-a dovedit versatilitatea, folosindu-l în Dobrogea și Delta Dunării la fotografia de wildlife, peisaj și chiar portrete sau diferite detalii.

Este un obiectiv compatibil atât pentru full-frame, cât și pe format APS-C. Eu l-am testat cu succes și pe un body crop, un Canon 60D, obținând astfel o focală de 640mm, o combinație foarte bună, care a înlesnit surprinderea wildlife-ul din Deltă. De altfel, acest obiectiv se pot atașa fără probleme oricărui body Canon EOS făcut vreodată, încă din 1987.

În privința calităților fizice, noul obiectiv are aproape aceleași dimensiuni ca predecesorul său, mark I, fiind doar puțin mai greu, dar întrecându-l cu succes la performanțele optice. Îmbunătățirile includ un sistem de stabilizare a imaginii mai performant, un autofocus mai rapid și o distanță minimă de focalizare înjumătățită. De asemenea, la capitolul greutate și manevrabilitate poate rivaliza cu succes  cu clasicul teleobiectiv 70-200mm f /2.8.