Canon 5D MK IV, cu Larisa Costea

Postat de: F64 F64

Acesta este un scurt review al deja celebrului Canon 5D Mark IV. Numele meu este Adrian Mîndroc, nu sunt fotograf profesionist, însă sunt prieten foarte apropiat cu aparatul meu foto, pe care îl folosesc de cel puțin 3 ori pe săptămână – de multe ori până la 5 ore pe zi, uneori în condiții destul de dificile. Împreună cu „my partner in crime”, Larisa Costea, încercăm să facem lucruri frumoase pe blogul nostru de lifestyle/călătorii.

Sper că acest review să îți ofere suficiente informații astfel încât să decizi dacă merită sau nu să îl și tu ai în trusa ta foto. Dacă ceea ce poate face, ceea ce nu se poate face și dacă acestea se potrivesc nevoilor tale. Nu voi spune nimic din punct de vedere tehnic despre aparat, ci doar specificațiile care ne ajută pe noi să ne facem treaba în domeniul în care activăm.

Ca aspect, arată aproape identic cu predecesorul său Canon Mark III, însă Mark IV vine cu îmbunătățiri substanțiale sub carcasă, inclusiv senzorul de rezoluție mai mare de 30.4 megapixeli – cu Dual Pixel autofocus, captură video 4K, un sistem AF modernizat, touchscreen, etanșare mai bună în condiții de vreme nefavorabilă, funcție Wi- Fi/NFC, un temporizator și GPS. În plus, este puțin mai ușor în ca greutate decât Mark III, însă puțin mai greu decât Canon 6D.