Retreat creativ la conac – o aventură vizuală

Retreat creativ la conac încearcă o renegociere a relației dintre tehnica foto, estetică și creativitate.

Ne propunem să discutăm împreună, noi variante de abordare ale fotografiei, în căutarea unor linii de echilibru între regulile de bază și tendințele actuale.

Retreat creativ la conac este o nouă aventură vizuală și are ca scop căutarea unui nou limbaj de exprimare prin fotografie.

Retreat creativ la conac – un program de dezvoltare a creativității în fotografie, face parte din programul de rezidențe pentru lumea artistică derulat la Conacul Otetelișanu, care a găzduit o lungă serie de evenimente: colocviul pentru excelență în presă – organizat cu sprijinul Institutului Polonez, workshop-uri pentru film documentar, rezidențe pentru pictură, tabere de sculptura, etnografie, benzi desenate.

“Retreat creativ la conac” se va desfășura în perioada 21-25 iunie 2017 la Conacul Otetelisanu, Com. Benesti, Jud. Vâlcea. Locuri limitate. Cost de participare: 250 euro (include transport, cazare și masă). Înscrierile se fac pe e-mail: mirela.bichigeanu@waldeck.ro.Detalii la 0722.579.818.

la conac

Program 21 – 25 iunie 2017:

MIERCURI, 21.06.2017: 

  • Ora 20: Prezentarea, analizarea și discutarea portofoliilor participanților (8-10 fotografii)

JOI, 22.06.2017: 

  • Ora 9 -13.30: Compoziția. Elemente din arta plastică regăsite în fotografie. Tendințe în fotografia contemporană: studii și exemple.
  • Ora 13.30-16.30: Pauză
  • Ora 16.30 – : Exerciții de creativitate pe tema predată, individual sau în grup (cu sau fără coordonator
  • După ora 20.30: selecționarea a 3-5 imagini și discutarea lor

VINERI, 22.06.2017: 

  • Ora 9 -13.30: Lumina naturală în interior și exterior
  • Ora 13.30-16.30: Pauză
  • Ora 16.30 – Exerciții de creativitate, individual sau în grup (cu sau fără coordonator)
  • După ora 20.30: selecționarea a 3-5 imagini și discutarea lor

SÂMBĂTĂ, 24.06.2017:

  • Ora 9 -13.30: Tehnici de exploatare ale luminii artificiale (DIY) cu costuri minime
  • Ora 13.30-16.30: Pauză
  • Ora 16.30 – : Exerciții de creativitate, individual sau în grup (cu sau fără coordonator)
  • După ora 20.30: selecționarea a 3-5 imagini și discutarea lor
  • Party

DUMINICĂ, 25.06.2017: 

  • Ora 10.00 -13.00: Editare ți selectarea imaginilor în Lightroom.

Participarea la seminarii nu este obligatorie,cei înscriși pot merge să facă fotografii în zonă pe care le putem discuta seara împreună.

Organizatori: Fundația Domeniul Otetelișanu, DanaArtGallery.

Coordonatori: Mirela Bichigeanu, Cornel Lazia.

Despre

Conacul a fost construit la sfârșitul secolului al XVII-lea, începutul secolului al XVIII-lea. Structura sa este de culă, cu elemente brâncovenești. Conacul de la Benești a fost construit de boierii Otetelișeni, o familie de mari patrioți, filantropi și iubitori de cultură națională. Printre aceștia, Ilie Otetelișanu (care, în 1720, a ctitorit biserica Sfântul Ilie din Craiova), îi îndatora pe moștenitorii săi „să îmbrace săracii, să scoată datornicii din temniţă, să hrănească bolnavii”.

Cu multă strictețe își păstrează acest conac secretele, mistere care i-au însuflețit pe mulți deși nimeni nu le-a dat vreodată de urmă. Legenda spune că în adâncuri, pe sub Conacul Otetelișanu, era cândva săpat un tunel secret, care, în acele vremuri tulburi, i-ar fi ajutat de nenumărate ori pe boieri să scape cu viață. Se mai spune că la acest tunel se ajungea din pivniță, că fugarii treceau printr-o ascunzătoare secretă și că apoi dispăreau pur și simplu, erau de negăsit, pentru ca mai târziu să iasă cu toții în beciul bisericii aflate chiar în poarta conacului.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.