(c) Cătălin Tutunaru

Cătălin Tutunaru, consultant F64, a început cu Zenit și peisaje pe film

F64, prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“, continuă seria poveștilor despre pasionații de imagine. Acum este despre Cătălin Tutunaru, un tânăr căruia, dintre toate stilurile pe care le-a experimentat, cel mai mult îi place fotografia de studio.

pasiune si meserie
Cătălin

Pasiunea sa a început încă din copilărie când fotografia peisaje cu un Zenit pe film. „O dată cu apariția fotografiei digitale, un prieten bun, fotograful Marcel Cristocea, mi-a trezit cu adevărat interesul prin poveștile lui. Petreceam mult timp împreună discutând despre cadrele pe care le surprindea. Avea atunci un Canon 40D, speedlight-uri și îmi explica ce tehnici și ce echipamente folosește“, își amintește Cătălin.

Cu timpul, a devenit tot mai experimentat și de la primul DSLR, un Canon 1100D, trusa lui s-a diversificat. A urmat un Canon 60D, iar în prezent are un aparat foto 6D de la același brand. Echipamentul său include acum: obiectivul 18-55mm, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III, Canon 50mm F1.8, Sigma 17-50mm F2.8, Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, dar și un Canon 70-200mm f/4L USM și un Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD. Pentru fotografia în studio acesta folosește blițurile Dynaphos Expert QS-300, Quantuum Dual Power R+ 600 și speedlight-uri: Canon, Pixel, Yongnuo, triggere radio Yongnuo și Pixel, diverse modificatoare de lumini – softbox, umbrelă reflexie/difuzie, stripbox, octobox, snoot și geluri colorate.

Cătălin a încercat multe stiluri fotografice: de la peisaj, wildlife, fotografierea animalelor de companie la fotografia comercială, fashion, sport, portrete, boudoir, nud, macro și cea de eveniment. Dintre toate, cel mai mult se regăsește în cea de studio. Îi place să facă portrete, boudoir, nud, fotografie de produs sau comercială.

„Aș spune că partea creativă e unul din principalele motive pentru care fotografia a devenit o pasiune imensă pentru mine. Însă nu este doar atât. Este și una dintre puținele metode la îndemână care îmi permite să surprind momente, să prind emoțiile în culoare, iar poveștilor de viață, trecătoare, să le ofer mai mult timp. Prin fotografie reușeșc să păstrez amintirile și memoria lucrurilor care ne înconjoară vii“, spune Cătălin.

F64 a fost unul din magazinele sale favorite încă de când l-a descoperit și și-a dorit să facă parte din echipă încă de atunci.

„Era ca un fel de Candyland pentru pasionații de foto-video, așa că am urmărit pe site anunțurile de angajare și, la încurajarea unui prieten, am aplicat la jobul disponibil la momentul respectiv“, povestește Cătălin despre momentul angajării. În prezent, este consultant vânzări în zona de Studio și back-up la departamentul de Printing.

Cătălin mărturisește că pentru el privitul fotografiilor este ca atunci când era copil și cineva îi citea o poveste. Diferența o face că în privința imaginilor povestea este la vedere, iar cheile de lectură depind în totalitate de privitor.

Echipa F64 oferă mediul perfect pentru pasionații de fotografie. Aici aceștia își pot dezvolta competențele și în egală măsură, cunoștințele le sunt împărtășite de colegi, dar și de clienții care trec pragul magazinului.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.