Elinchrom pune în folosință sistemul Skyport

Elinchrom pune în folosință sistemul Skyport împreună cu alte sisteme radio.

Elinchrom anunță că sistemul Skyport va putea fi folosit și cu alte sisteme radio și nu doar cu produsele exclusiv Elinchrom.

Ce este Skyport

Acum zece ani, Elinchrom a introdus pe piață un sistem wireless revoluționar pentru blițuri.

EL-Skyport este un sistem radio construit pe o frecvență de 2.4 GHz ce permite declanșarea blițurilor la distanță facând cablurile de sincronizare un accesoriu al vremurilor trecute.

A fost chiar primul sistem wireless ce permitea reglaje precum: puterea blițului și pornirea/oprirea lămpii de modelare. Într-un timp foarte scurt, sistemul wireless EL-Skyport a devenit o unealtă ce a inspirat foarte multe companii.

Astăzi, EL-Skyport este o marcă recunoscută pentru fiabilitate și este folosită de foarte mulți fotografi din întreaga lume.

De ce această schimbare?

Elinchrom observă nevoia fotografilor de a avea un standard în orice tip de fotografie.

Când toata lumea își crează propriul setup wireless pentru luminile lor, aceste bariere au împiedicat fotografii să folosească produse de la mai mulți producători.

Deschizând protocolul EL-Skyport pentru alte sisteme, Elinchrom dorește să ofere un nou standard pentru comunicare în industria luminilor.

EL-Skyport va fi recunoscut sub numele “Skyport Protocol”

De ce Skyport?

Pentru fotografi, Skyport face lucurile mai ușoare, ajutându-i pe aceștia să declanșeze perfect și să controleze setările mai multor unități direct din transmițător. Recent, Elinchrom a adăugat funcția de Hi-Sync ceea ce a extins creativitatea în fotografie putând fi folosiți timpi de expunere de până la 1/8000s, iar în curând vor fi implementate alte funcții populare.

Pentru videografi, Skyport reprezintă un avantaj deoarece luminile pot fi pornite sau oprite și controlate în grupuri pe o distanță de aproximativ 200 metri.

Parteneri

Primele companii care vor integra protocolul Skyport în produsele lor sunt Gossen cu exponometrele Digisky și Sekonic cu L-478DR-EL și cel mai nou produs L-858D.

Vor urma și alți producători.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.