Review Sony FE 50mm f/2.8 1:1 Macro, cu Rafi

Postat de: F64 F64

Sony a “ascultat” părerile utilizatorilor de mirrorless full frame și astfel, s-au lansat tot mai mult obiective foto Sony standard ( adică nu G sau optică Zeiss ), special concepute pentru începători și entuziaștii cu primul pas în lumea Sony FE. Până acum, în domeniul macro 1:1, există doar versiunea FE 90mm F2.8 Macro G OSS. Un obiectiv din gama profesională, cu stabilizare de imagine OSS încorporat. Chiar și acesta a venit târziu în producție, abia la începutul anului 2015.

Sony FE 50mm f/2.8 1:1 Macro a fost lansat oficial la sfârșitul anului 2016, și în ultimele zile a venit pe stoc în magazinul F64 Studio.

Distanța focală de 50mm este poate cea mai populară și dezvoltată, cu diferite opțiuni de diafragmă, optică performantă și alte caracteristici. Astfel, clasicul de 50mm oferă un unghi de vizualizare de 47 de grade, pe un senzor 35mm/full frame. Utilizat cu o cameră Sony A6xxx APS-C factor crop 1.5x, vom avea 75mm echivalent și un unghi de vizualizare de  32 de grade.

Pozitionat ca obiectiv entry-level, obiectivul este compact, ușor și foarte versatil. De altfel, se înscrie în aceiași linie de design fizic și calitate precum FE50mm F1.8 si noul FE85mm F1.8.

O carcasă simplă, neagră, robustă, montura metalică, un inel de focus poziționat bine, lat, cu priză foarte bună la mână.

Ca și in cazul FE85mm F1.8, scala de focus intern lipsește

Acesta se regăsește pe blocul frontal, pe masură ce distanța de focus se micșorează și blocul frontal se extinde. Obiectivului îi lipsește un parasolar, chiar dacă putem spune că blocul optic frontal este foarte adâncit. Pentru protecție suplimentară, se pot utiliza clasicele filtre filet 55mm.