Romania Start-up Nation: Află cum obții finanțare pentru afacerea ta!

Activezi într-un domeniu creativ, în domeniul IT, al serviciilor sau în producție? Ori ai o idee de afacere dar nu ai idee cum ai putea să o finanțezi?
Soluția ta este mai mult ca sigur programul Romania Start-up Nation!

Am șanse să obțin finantare cu afacerea mea?

Poți afla și singur foarte simplu. În primul rand trebuie sa citești foarte bine acest articol, nu îți ia mai mult de 3 minute. Trebuie să stabilești eligibilitatea, care e data în primul rând de domeniul de activitate și de tipul de cheltuieli pe care vrei să le efectuezi. De asemenea, e important să ții cont și de punctajul obținut, pentru că banii se dau in funcție de acesta, iar un punctaj mic poate duce efectiv la imposibilitatea obținerii unei finanțări. Despre modul în care sa îți alegi finanțarea potrivită găsești informații aici.
Nu în ultimul rand, trebuie să știi ca dacă nu ai niciun ban nu poți implementa niciun program de finanțare. De ce? Găsești explicații aici.

Acum, spor la citit:

Cine poate să obţină aceşti bani?

Pentru accesarea programului Romania Startup Nation, firmele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, dintre care, pe cele mai importante le enumărăm mai jos:

  •  Sunt SRL-D, SRL sau cooperații
  • Sunt înființate după data intrării în vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017
  • Nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale
  • Au codul CAEN autorizat la ONRC în momentul depunerii documentației pentru decont
  • Creează minim 1 loc  de  muncă cu normă întreagă și îl menține pe o perioadă de cel puțin 2 ani după implementarea proiectului
  • Acționarul/acționarii nu au sau nu au avut calitatea de acționar sau asociat într-un alt IMM care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere

Pentru a verifica eligibilitatea codului CAEN, puteti verifica fisierul de mai jos dedicat. In acelasi timp, puteti verifica si punctajul pe care il va primi codul CAEN cu care doriti sa aplicati. Atentia insa, lista de coduri CAEN este una propusa, este posibil ca in varianta finala sa exista mai multe sau mai putine coduri eligibile, deci trebuie verificata iar in momentul afisarii unor conditii finale de participare.
fonduri europene

Ce sumă de bani pot accesa?

200.000 de lei (sau aproximativ 44.000 de euro) este suma maximă primită în cadrul programului. Aceasta reprezintă o contribuţie de maximum 100% din valoarea proiectului.
Atenție însă, chiar daca întreprinzătorul trebuie să vină cu o contribuție proprie de 0% în ceea ce privește cheltuielile eligibile, este posibil să existe cheltuieli neeligibile necesare, cheltuieli neprevăzute și diferențe de cheltuieli la decontare, care dacă nu pot fi acoperite de întreprinzător din alte surse, pot duce la blocarea întregului proiect.

Cum pot cheltui acești bani?

Cheltuielile eligibile sunt reprezentate de: echipamente și utilaje, autoutilitare (se dorește și includerea autoturismelor, însă doar pentru taxi și școli de șoferi), echipamente de climtizare/încălzire, echipamente de obținere a unei economii de energie, echipamente IT, mobilier, birotică, chirii, salarii (care se pare din ultimele informații că vor fi limitate la mediu pe economie și la 6 luni și vor necesita să fie platite inițial din banii întreprinzătorului), realizare pagini web, promovare (posibil limitate la 8000 lei),  francize, licențe, cursuri de antreprenoriat, software și consultanță.
În ceea ce privește TVA-ul, se dorește ca aceasta să fie eligibilă pentru firmele care nu sunt plătitoare de TVA. Încă există discutii cu privire la limitele maxime pe anumite categorii de cheltuieli precum software, promovare, chirie, salarii etc. De asemenea, în ultimele discuții s-a menționat faptul că nu vor fi eligibile construcțiile sau amenajarea spațiilor de lucru.
Bunurile achiziționate în cadrul programului trebuie să fie noi, nu se acceptă second hand precum nici variantele de finanțare prin leasing.

Cum mă înscriu?

Înscrierea se face online (varianta offline nu mai este disponibilă), pe o perioadă de 15 de zile lucratoare, respectându-se programul aproximativ prezentat mai jos.

 Cum se face evaluarea?

Evaluarea se face în ordinea punctajului, pe următoarea grila de punctaj (persoane defavorizate conform HG 799/2014):
romania startup nation
După perioada celor 15 zile lucratoare de înscrieri, urmează evaluarea proiectelor, în ordinea punctajului obținut, perioadă care se dorește să se întindă pe 15 zile lucrătoare.
Condiția de eligibilitate este ca un proiect să aibă minimum 50 de puncte.
Se dorește de asemenea să se introduca metoda cererilor de plată: practic, beneficiarul va veni cu facturile fiscale (deci nu proforme), pe care le va depune online și care urmează să fie plătite de către stat într-o perioadă dorită de până la 30 de zile.
Dar un calendar estimat poți găsi mai jos:
surse de finantare

Vrei mai multe informații și consultanță de specialitate?
Apelează cu încredere la CILV Consulting, completând formularul de mai jos pentru o ofertă personalizată:

Atenție, locurile sunt limitate!

Ei te pot ajuta cu asistență pentru:

  • găsirea celei mai bune surse de finanțare pentru afacerea ta (poate reușiți să găsiți un program de finanțare mai bun decât Romania Startup Nation)
  • verificarea eligibilității proiectelor dar și estimarea șanselor de a obține finanțare
  • realizarea planului de afaceri necesar obținerii finanțării
  • înscrierea formularului online
  • acordarea de consultanță pe toată perioada de implementare, astfel încât să se asigure că vei lua toți banii din contractul de finanțare ( Te vor ajuta inclusiv cu cererile de plată, dosarele de achiziție și cu relațiile cu instituțiile de stat. De asemenea, vei beneficia de consultanță și pe perioada de monitorizare a proiectului.)

Completează formularul de AICI și poartă o discuție cu ei. Sigur vei găsi soluția de finanțare potrivită!

Și nu uita că pentru micii antreprenori și întrprinzători, pentru cei din domeniul creativ sau chiar pentru medicii dentiști, pentru arhitecți etc., avem oferte și pachete speciale, pe care le găsești aici.

surse finantare
Materiale descărcabile:

Ai întrebări pentru cei de la CILV Consulting? Îi găsești pe pagina de Facebook dedicată programului Romania Start-up Nation!

Află mai multe despre poveștile a 2 câștigători Start-up Nation din clipul de mai jos.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.