Cu Sigma 150-600mm DG OS HSM C în Toscana

Postat de: F64 F64

În bagaj cu un Sigma 150-600mm, am fost la începutul lunii aprilie într-o călătorie fotografică în Toscana, zonă ce ar trebui sa fie un „must have” pe lista oricărui fotograf, indiferent de tipul de fotografie pe care îl practică. Cum eu fac în general fotografie de portret, implicit și obiectivele pe care le am sunt cel mai des folosite in fotografia de portret.

fotografia de peisaj
(c) Daniel Penciuc

Practicând mai des fotografia de portret, datorită prietenilor de la F64 am putut folosi și testa în călătoria fotografică obiectivul Sigma 150-600mm F/5.6-6.3 DG OS HSM C. Nu știam la ce să mă aștept de la el, cel mai lung obiectiv folosit de mine are 135mm și e cu siguranță mult mai ușor.

Experiența din Toscana am început-o în Panzano, zonă recunoscută pentru vinurile de Chianti. Peisajul este total diferit de peisajele cu care se identifică Toscana, zona fiind mult impădurită, dealurile fiind acoperite de viță de vie sau de livezi de măslini. Prilej tocmai bun pentru a pune la treabă obiectivul Sigma 150-600mm F/5.6-6.3 DG OS HSM C și de a fotografia cu focale diferite, pentru a putea pune mai bine în valoare particularitățile locului.

sigma
(c) Daniel Penciuc

Urmatoarele 3 zile le-am petrecut și fotografiat in zonele cele mai cunoscute ale Toscanei: Val d’orcia, San Quirico D’orcia, Castiglione D’Orcia. Ne-am cazat la o pensiune agroturistică lângă Pienza, pentru a fi cât mai aproape de locurile pentru fotografiat.

În prima zi la răsărit am fotografiat Villa Podere Belvedere, cea mai fotografiată casă din Toscana. Având Sigma 150-600mm pe body-ul aparatului, am putut fotografia același subiect cu focale și unghiuri diferite, astfel încat, mișcându-mă pe o rază de 10 metri, să obțin fotografii total diferite. Lucrul ăsta mi-a plăcut foarte mult, pentru că iți stimulează creativitatea, practic fiecare variantă de focală a obiectivului te face să obții fotografii total diferite. Am fotografiat mult din mână, chiar dacă am avut trepied la mine, iar faptul ca obiectivul are stabilizare mi-a fost de mare ajutor. Am folosit focale între 150mm si 375mm, fotografiile fiind destul de sharp in jurul focalei de 300mm.