Sony A9 – silențios, rapid și versatil

Noua cameră Sony A9 revoluționează industria foto profesională. Cameră full-frame mirrorless oferă viteze uimitoare și versatilitate

  • Prima cameră foto full-frame din lume cu senzor Exmor RS CMOS de 24.2 MP
  • Fotografie în rafală Blackout-Free de până la 20fpspentru până la 241 imagini RAW/ 362 JPEG
  • Fotografie silențioasă și fără vibrații, la viteze de până la 1/32,000 sec
  • 693 puncte de autofocus cu 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă
  • Număr mare de funcționalități profesionale, precum port Ethernet pentru transfer, slot Dual SD pentru card și autonomie prelungită a bateriei
  • Stabilizare a imaginii pe 5 axe cu avantajul unui timp de expunere în 5.0 pași

Sony lansează camera foto revoluționară A9 (modelul ILCE-9).

Modelul A9, cea mai avansată tehnologic și inovatoare cameră foto creată de Sony, oferă un nivel de performanță foto fără precedent, în rândul camerelor mirrorless, SLR sau a altor modele.

Noua cameră dispune de o serie de capabilități care nu sunt disponibile pe modelele digitale SLR, cum ar fi viteza sporită, fotografia în rafală până la 20fps, 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă și o viteză de declanșare de până la 1/32,000 secunde. Aceste performanțe se datorează în primul rând senzorului full-frame Exmor RS CMOS de 35mm – primul din lume de acest tip – care permite procesarea datelor la o viteză de până la 20 de ori mai mare decât modelele anterioare de camere foto Sony full-frame mirrorless. Noul senzor este completat de procesorul de imagine upgradat BIONZ X, care îi maximizează performanța.

Viteza fără precedent și sistemul inovator de fotografiere silențioasă sunt completate de un sistem de focalizare cu 693 puncte de autofocus cu detec’ia fazei. Acoperind aproximativ 93% din cadru, sistemul de focalizare asigură captarea subiecților rapizi, indiferent de poziția acestora în cadru.

De asemenea, noul Sony A9 dispune de un sistem de declanșare electronic, fără vibrații și fără distorsiuni, fără oglinzi mecanice sau zgomot de declanșare, ceea ce îl face un dispozitiv extrem de util pentru orice scenariu de fotografie care necesită liniște.

Sistemul inovator de autofocus al camerei permite urmărirea mișcărilor haotice din cadru cu un nivel de precizie fără precedent, având capacitatea de a calcula AF/AE de până la 60 ori pe secundă, chiar și în momentul declanșării.

sony a9

Capabilități profesionale într-un corp compact

Camera foto Sony A9 dispune de un nou vizor Quad-VGA OLED Tru-Finder de înaltă rezoluție, cu aproximativ 3.686 mii de puncte pentru reproducerea extrem de exactă și realistă a detaliilor. Noul vizor Tru-Finder oferă cea mai mare rezoluție pentru un vizor conceput pentru camerele foto A de la Sony și are un design optic care include un element asferic dublu, obținând un factor de magnificare de 0.78x și un nivel remarcabil de precizie în orice unghi. Vizorul este dotat cu un strat protector T* de la ZEISS care reduce considerabil reflexiile, fiind prevăzut cu un strat protector cu fluor pe obiectivul exterior, care protejează împotriva impurităților.

Tuturor acestor caracteristici li se adaugă un nivel de intensitate luminoasă care este de două ori mai puternică decât cea oferită de vizorul XGA OLED Tru-Finder de pe camera foto A7R II, creând o imagine cu o luminozitate aproape identică cu scena reală încadrată, oferind o experiență naturală de fotografiere.

sony a9

Modelul Sony A9 este echipat cu un sistem inovator de stabilizare a imaginii pe 5 axe, care oferă avantajul unui timp de expunere în 5.0 pași, valorificând astfel puterea noului senzor, chiar și în condiții dificile de iluminare.

Camera A9 este prevăzută cu un port Ethernet (terminal LAN cablat), care permite transferul facil al imaginilor către un server FTP specific la viteze mari, ceea ce îl face alegerea ideală pentru fotografia de studio, fotoreportaje și evenimente sportive.

Noi caracteristici pentru o funcționare rapidă

Noul model A9 de la Sony dispune de câteva funcții de focalizare noi și actualizate care acceptă o focalizare mai rapidă și mai ușoară într-o varietate de situații. Camera este prevăzută cu un joystick cu selector multiplu plasat în spatele camerei, permițându-le fotografilor să schimbe cu ușurință focalizarea în interiorul cadrului prin apăsarea selectorului multiplu în orice direcție – sus, jos, stânga sau dreapta – atunci când fotografiază în modurile de focalizare Zone, Flexible Spot sau Expanded Flexible Spot.

Autonomie dublă a bateriei, memorie dublă

Camera inovatoare A9 dispune de o baterie nouă Sony (modelul NP-FZ100), cu o capacitate de 2,2 ori mai mare decât a modelelor full-frame anterioare de la Sony, oferind o durată mai mare de fotografiere și o performanță superioară.

 În urma feedback-ului primit de la clienți, noua cameră oferă două slot-uri separate pentru carduri, inclusiv unul pentru cardurile UHS-II.

Sensibilitate superioară și Wide Dynamic Range

Design-ul unic al senzorului de imagine al Sony A9 reprezintă vârful tehnologiei dispozitivelor Sony. Senzorul full-frame CMOS de 24.2 MP cu iluminare din spate permite captarea nivelului maxim de lumină, producând imagini de o calitate excepțională și extrem de realiste.

Procesorul de imagine BIONZ X a fost îmbunătățit și joacă un rol important în oferirea unor imagini de calitate superioară, deoarece ajută la minimizarea zgomotului în intervalul superior de sensibilitate, reducând în același timp necesitatea de a limita sensibilitatea ISO în situațiile în care este necesară o calitate superioară a imaginii.

Captură video 4K

Noul model A9 dispune de performanțe video ridicate, deoarece oferă înregistrare video la calitate 4K (3840x2160p) pe întreaga lățime a senzorului de imagine full-frame.

În plus, camera poate înregistra Full HD la o rată de 120 de cadre pe secundă, cu viteze de până la 100 Mbps.

Specificații Sony A9

  • Megapixeli efectivi, cu aproximație 24.2
  • Shutter mode electronic. La o deschidere de sub F11 (numere F mai mari de F11), focusul nu va urmări subiectul și punctele de focus vor fi fixate de la primul cadru. Update-ul display-ului va fi mai încet, la viteze mici de declanșare.
  • Rafală “Hi”. Frame rate-ul maxim depinde de modul de fotografie selectat și de obiectiv. Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul Sony.
  • Rafală “Hi”, RAW comprimat, card de memorie UHS-II.
  • Rafală “Hi”, card de memorie UHS-II.
  • Fotografierea silențioasă e posibilă când Shutter Type este setat pe modul “Electronic” și semnalul audio e setat pe modul “Off.”
  • Shutter speed de 1/32000 e disponibil doar în modurile S și M. Cel mai ridicat shutter speed din celelalte moduri este de 1/16000.
  • Standarde CIPA. Doar stabilizare pitch/yaw. Obiectiv Planar T* FE 50mm F1.4 ZA. Long exposure NR off.
  • La shutter speed de peste 1/125 sec, imagini clare și fără blackout sunt vizibile pe vizor
  • Comparat cu senzorul de imagine CMOS cu iluminare din față, prezent pe a7 II.

Camera foto cu obiective interschimbabile A9 va fi disponibilă în Europa din luna iunie 2017 la un preț aproximativ de 5.300 eur.

[products ids=125035095]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.