Lansare de carte foto “Horia Petrașcu looking at stuff”

Un fotograf se ia de realitatea vizuală doar cu o privire. Horia Petrașcu, un fotograf din Brașov, a strâns o colecție de fotografii cu sine însuși în ipostaze care amintesc de imaginile cu Kim Jong-un și Nicolae Ceaușescu surprinși în timp ce inspectau diferite locuri sau obiecte. El a inclus aceste fotografii  în cartea „Horia Petrașcu looking at stuff” care va fi prezentată sâmbătă, 22 aprilie 2017, ora 18.00, la Centru.

Cartea foto “Horia Petrașcu looking at stuff” este un pseudo-documentar personal, ironic și auto-ironic, care propune, prin intermediul fotografiilor cu Horia ca subiect, o poziție critică la propriu și la figurat a artistului față de estetica timpului nostru, de găsit atât în spațiu public, cât și în cel privat.

Elementul comun în toate fotografiile este artistul, surprins gânditor, privind spre un anumit obiect sau spre o scenă. El încearcă să capteze aparent sensurile estetice care derivă din cadre cotidiene sau medii culturale, străbătute uneori de kitsch și de contradicții. Camere de hotel, tablouri kitsch sau scene de pe stradă, se regăsesc în carte ca medii perfecte în care artistul se erijează iconic.

   “Vreau să prezint uimirea care mă străbate de fiecare dată când găsesc un astfel de cadru. E ca și cum aș da publicului aparatul foto. Nu contează cum iese cadrul din punct de vedere compozițional, conținutul este cel care mă interesează.. Fotografia ar trebui să îmi permită să examinez universul în care trăiesc, să mă ajute să înțeleg unele lucruri. Totuși, de cele mai multe ori, adâncește prăpastia în care am senzația că mă aflu.” (Horia Petrașcu)

Evenimentul de sâmbătă va fi un performance, acompaniat sonor de membrii grupului „Oedip Piaf”, al căror demers artistic este în cheia cărții, amalgamat și strident.

 Horia Petrașcu este fotograf, dar este și cel care pune aparatul foto în mâna oamenilor, prin intermediul cursurilor de fotografie pe care le ține. El este și fondatorul platformei “APPARATUS” pe care o folosește pentru promovarea fotografilor români și a fotografiei alternative, atât ca formă cât și ca exprimare. Horia Petrașcu a colaborat, printre alții cu: Vice Romania, Casa Jurnalistului, AMURAL Festival Vizual, Brasov Jazz&Blues festival, Teatrul Sică Alexandrescu, UBER Romania, Clubul Rotary Brasov, Castelul Bran și Hospice Casa Speranței. O parte din fotografiile sale pot fi găsite pe site-ul personal.

Lansare carte foto “Horia Petrașcu looking at stuff”
Sâmbătă, 22 aprilie, ora 18.00
Centru (Calea Victoriei 48-50, Pasajul Victoria, București)
Participarea liberă
 Parteneri: Centru, Oedip Piaf

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.