Lansare de carte foto “Horia Petrașcu looking at stuff”

Postat de: F64 F64

Un fotograf se ia de realitatea vizuală doar cu o privire. Horia Petrașcu, un fotograf din Brașov, a strâns o colecție de fotografii cu sine însuși în ipostaze care amintesc de imaginile cu Kim Jong-un și Nicolae Ceaușescu surprinși în timp ce inspectau diferite locuri sau obiecte. El a inclus aceste fotografii  în cartea „Horia Petrașcu looking at stuff” care va fi prezentată sâmbătă, 22 aprilie 2017, ora 18.00, la Centru.

Cartea foto “Horia Petrașcu looking at stuff” este un pseudo-documentar personal, ironic și auto-ironic, care propune, prin intermediul fotografiilor cu Horia ca subiect, o poziție critică la propriu și la figurat a artistului față de estetica timpului nostru, de găsit atât în spațiu public, cât și în cel privat.

Elementul comun în toate fotografiile este artistul, surprins gânditor, privind spre un anumit obiect sau spre o scenă. El încearcă să capteze aparent sensurile estetice care derivă din cadre cotidiene sau medii culturale, străbătute uneori de kitsch și de contradicții. Camere de hotel, tablouri kitsch sau scene de pe stradă, se regăsesc în carte ca medii perfecte în care artistul se erijează iconic.