Panasonic prezintă un nou obiectiv pentru imagini de înaltă calitate

Panasonic prezintă un nou obiectiv superangular cu zoom pentru imagini de înaltă calitate, LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm/F2.8-4.0 ASPH. (H-E08018).

Asigură un unghi extrem de larg, de la 16 mm la 36 mm cu Mobilitate Ridicată.  

Astăzi, 19.04.2017 – Panasonic prezintă un nou obiectiv interschimbabil superangular cu zoom larg, LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH. (echivalent 35 mm: 16-36 mm), acesta fiind al doilea obiectiv din cadrul gamei LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0.

Acest nou obiectiv obține o calitate superbă a imaginii și performanțe ridicate atât pentru înregistrare foto, cât și pentru înregistrare video în pofida dimensiunii sale compacte. Toate obiectivele beneficiază de tehnologia Panasonic de acoperire a suprafețelor nano, pentru a minimiza efectul fantomă și reflexiile. Obiectivul are un design rezistent la stropi/praf și chiar la îngheț (până la -100C) pentru a face față utilizării profesionale în condiții dure. Capacitatea de înregistrare video de înaltă calitate reprezintă,  de asemenea, unul dintre avantajele acestei serii de obiective.

Noul LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH. oferă un domeniu de zoom flexibil și larg, de la 8 mm la 36 mm (echivalent 35 mm). Acoperă o varietate de situații de înregistrare, de la oportunități foto dinamice la instantanee. Beneficiind de performanțe de mare viteză, de F2.8-4.0, este adecvat pentru captarea cerului înstelat sau a unui peisaj nocturn. Filtrul ND sau PL (67mm) atașat oferă flexibilitate obiectivului, fiind în același timp un instrument creativ și util pentru pasionații de fotografie și videografie.

Cuprinzând 15 elemente în 10 grupuri, obiectivul este alcătuit dintr-o lentilă ED (Extra-low Dispersion – dispersie extra-joasă) asferică, trei lentile asferice, două lentile ED și o lentilă UHR (Ultra High Refractive Index – Indice de refracţie ultra ridicat). Utilizarea acestor lentile suprimă efectiv distorsiunile sferice sau aberațiile cromatice, pentru a obține rezoluție înaltă și contrast din centru spre exterior, asigurând o calitate uimitoare a imaginii.

Acționarea senzorului la max. 240 fps permite o combinare perfectă cu camerele cu focalizare automată prin contrast de mare precizie și mare viteză. De asemenea, ajută la reducerea punctelor neuniforme, rezultând imagini video fluide și clare. Noul obiectiv excelează mai ales în ceea ce privește performanța de înregistrare a imaginilor video. Pe lângă operarea silențioasă datorată sistemului  intern de acționare a focalizării, sistemul de acționare în micro-pași din secțiunea de control a aperturii ajută camera să se adapteze cu ușurință la schimbări de luminozitate atunci când efectuați transfocarea sau panoramarea. Designul optic obține o stabilitate baricentrică excepțională, pentru reducerea deplasării imaginii în timpul transfocării. Datorită analizei cadrelor de mare viteză pentru controlul focalizării, performanța de urmărire la focalizare automată cu zoom este, de asemenea, îmbunătățită.

Prezentată într-o culoare metalică neagră atractivă, seria LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 se potrivește elegant cu camerele LUMIX G cu un singur obiectiv digital mirrorless (DSLM). Gama va fi extinsă cu un obiectiv cu zoom telefoto suplimentar de 50-200 mm (100-400 mm, echivalent 35 mm).

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.