(c) Iulia Stănescu

Testimonial: "Ghid de conversație vizuală"

Auzisem că este simplu să faci fotografie și că nu ai nevoie de prea multe pentru a învăța meserie. Orice posesor de smartphone cu o cameră bună și cont de Instagram se poate considera fotograf amator în asteptare de aprecieri pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, fotografia înseamnă mai mult decât un apus în Bucuresti sau o cină de care te-ai bucurat aseară alături de prieteni.

Dacă ești pasionat de fotografie, îți recomand cu încredere cursul pentru începatori “Ghid de conversație vizuală” susținut de George Nicolae la F64.

curs

Atunci când am primit invitația de a participa la cursul lui George, mi-am dat seama că acesta era exact lucrul de care aveam nevoie pentru a fixa cunoștințe care cu greu îmi rămâneau întipărite în memorie.

Știam deja că cel mai bun aparat foto este cel pe care îl ai la îndemană, așa că cel mai eficient partener pe care l-am avut a fost un iPhone 6 care a surprins aproape de fiecare dată cadrele pe care mi le-am dorit. Totuși, un smartphone are limitările sale.

Am început să mă joc cu un DSLR Canon 6D pe modul Auto, însă nici în acest fel nu am reușit să obțin detaiile pe care mi le imaginasem. ISO, timp de expunere, diafragmă, toate erau necunoscute cărora îmi doream să le gasesc sensul cât mai repede.

Cea mai bună soluție? Acest curs de fotografie pentru începători care să mă învețe ABC-ul. Iată de ce îți recomand să îl faci și tu și să continui apoi cu seria de cursuri care te vor ajuta să aprofundezi cunoștințele deja acumulate:

  1. La cursul “Ghid de conversație vizuală” chiar înveți. George Nicolae explică totul, pas cu pas, raspunzând la orice nelămurire și la orice întrebare. Totul începe cu “Alfabetizarea” și continuă cu propozițiile corecte, caligrafia și metaforele din fotografie. Pas cu pas, reusești să pui cap la cap toate informațiile pe care doreai să le cunoști până atunci.
  2. Poți veni cu orice fel de aparat la curs. Canon, Nikon, Sony și chiar camere compacte. La finalul celor patru zile vei reuși să le folosești pentru a obține cadrele pe care ți le-ai imaginat.
  3. În sfârșit afli care este legătura dintre diafragmă, timpul de expunere și ISO, învățând să folosești setările în funcție de situație. Ce ți se părea înainte o limbă străină va deveni un limbaj din care îți vei dori să înveți toate cuvintele, intrându-ți ușor, ușor în reflex termenii aparent complicați.
  4. Noțiunile de distanță focală, expunere corectă, focalizare, supraexpunere și subexpunere nu vor mai fi necunoscute. Explicate pe rând, îți vor deschide apetitul pentru fotografie și îți vei dori să termini cât mai repede ziua pentru a le putea testa.
  5. Cursul include și o parte practică alături de colegi, în care mergi în oras și fotografiezi alături de George. Este o experiență unică, interesantă și provocatoare. Testezi diverse tehnici de forografiere și ajungi să faci și acele expuneri lungi în care se observă doar farurile mașinilor care trec pe o stradă aglomerată. Da, le-ai vazut deja în alte fotografii și probabil ți-ai dorit să le încerci.
  6. George discută la curs despre fiecare fotografie realizată de fiecare cursant. Da, fiecare va știi exact ce a făcut și la ce mai trebuie să lucreze. Greșeli, sugestii, idei de editare, toate îți vor deschide orizonturile și te vor face să îți dorești din ce în ce mai mult să pui mâna pe aparat și să nu te oprești până când nu obții cadrul perfect.
  7. Pe lângă toate cunoștințele pe care le acumulezi pe parcursul celor patru zile, primești și lecții importante de istorie fotografică, studiind mai multe portofolii. Ajungi în punctul în care îți spui: “Cândva, voi reuși și eu să fac așa ceva”.
  8. Atmosfera este foarte relaxată. Vii, înveți, legi prietenii și pleci la sfârșitul fiecărei zile cu zâmbetul pe buze și cu sentimentul că ai câștigat ceva.
  9. Aici înveți că deși există conceptele de “corect” și “gresit” în fotografie, ele sunt destul de subiective, existând abateri de la reguli. Ori, ca să fie evitate confuzii, George Nicolae îți explică exact care sunt punctele de graniță, care sunt regulile care pot fi încălcate și ce anume nu trebuie trecut cu vederea sub nicio formă. Toate acestea pentru a înțelege regulile de compoziție, tehnicilie și limitările lor cât mai ușor.
  10. La final, rămâi cu primul tău portofoliu de fotografii, cu un zâmbet uriaș pe chip și cu dorința de a continua și de a învăța din ce în ce mai mult.

După cele patru zile de “Ghid de conversație vizuală” sunt sigură ca îmi doresc să învăț în continuare, să acumulez cunoștințe și să testez tehnici noi, hai și tu! Următorul curs are loc între 11-14 mai 2017, așa că îți recomand să te înscrii cât mai repede!

Autor: Iulia Stănescu 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.