(c) Cosmin Boteanu

Cosmin Boteanu, consultant F64: am moștenit dragostea pentru fotografie de la tata

F64 și-a propus ca prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ să prezinte publicului larg poveștile consultanților săi, iar luna aceasta a venit rândul lui Cosmin Boteanu. El a „împrumutat“ pasiunea din familie, unde a început în 2009 să tragă primele cadre cu un DSLR. Înainte de acest moment a fost înconjurat de imaginile surprinse de tatăl său, mai ales pe film, el fiind și cel care l-a introdus pe Cosmin în lumea aceasta cu prima cameră foto.

f64
Cosmin Boteanu

„Am și acum cutii întregi de fotografii pe film de când eram mic. Tatăl meu era pasionat și el. Prima dată am văzut ce înseamnă arta imaginii la tata. Îl priveam cu atenție, dar nu m-am implicat până într-o zi când am luat cu împrumut aparatul lui ca să ies cu câțiva prieteni în oraș pentru câteva poze. Din ziua aceea am început să descopăr fotografia“, își amintește Cosmin.

Deși fotografiam de ceva timp cu aparatul tatălui meu, știam foarte puține despre noua mea pasiune. Tocmai de aceea, după ce mi-am cumpărat propriul DSLR, un Canon 600D pe care l-am folosit vreo cinci ani. Cu ocazia aceasta am început să mă documentez mai mult. Din aproape în aproape mi-am găsit și genul preferat: fotografia culinară. Am ales acest gen pentru că mi se pare unul dintre cele mai provocatoare domenii. Acum îmi doresc ca imaginile mele să ajungă pe pereții și în meniurile restaurantelor, cafenelelor sau barurilor, iar oamenii să se bucure de ele“, detaliază Cosmin.

Odată cu primul DSLR și cu explorarea domeniului, Cosmin a dorit ca tehnica să nu-i țină pe loc talentul. Astfel că a început să-și achiziționeze echipamente mai bune, cum ar fi două obiective, de 50mm, un macro de 105mm, blițuri și accesorii de studio. Pentru el este totodată, cea mai bună metodă de relaxare și cel mai bun instrument prin care creativitatea poate fi provocată. Recunoaște că atunci când este cu aparatul în mână se simte cel mai bine, mai ales pentru că se poate exprima liber.

În cadrul magazinului F64, Cosmin este consultant junior și susține că este locul unde a învățat cele mai multe lucruri despre aparatura foto-video.

„Căutam să îmi schimb jobul și, fiind pasionat de fotografie, am aplicat la F64. Atât de aproape de pasiunea mea, m-am gândit că ar fi un loc foarte bun pentru mine și chiar așa a fost. Deși nu mă așteptam, procesul de recrutare a fost ușor: am aplicat, am fost sunat pentru interviu, am trecut proba interviului și de atunci lucrez în cel mai tare magazin. Este un mediu care îmi place foarte mult, cu oameni frumoși, unde simt că pot fi eu“, afirmă Cosmin.

Prin acest proiect de prezentare al consultanților pasionați de fotografie, F64 și-a propus să arate și cum e pentru angajați munca într-un astfel de mediu, unde se pot exprima liber în timp ce fac lucrurile care îi pasionează cel mai mult. Pe toți îi unește plăcerea de a fotografia, ceea ce face ca întreaga echipă să fie una de profesioniști.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.