Review Panasonic GH5, cu Alex Șerban

Postat de: F64 F64

Urmăresc mirrorless-urile de când au apărut: aproape am cumpărat un GH2, dar până m-am (răz)gândit a ieșit GH3-ul, și l-am luat pe acesta. Când a ieșit GH4 nu am mai stat pe gânduri, l-am luat rapid și l-am folosit cu mare plăcere. Ei bine, am fost super încântat când F64 și Panasonic România mi-au propus să testez un Lumix GH5!

Cei interesați de cameră probabil au văzut deja toate filmele și testele de pe Internet; ce-i drept, și eu m-am uitat la o mare parte din ele, dar am zis să văd și cu ochii mei câteva lucruri care mă interesau și, în rest, pur și simplu să îl pun la treabă ca și cum ar fi camera mea de bază din trusă. Aşadar, în cele ce urmează o să vă prezint 2 filme complet editate și câteva filme test cu imagini direct din aparat, alături de o mică galerie foto cu imagini ușor developate din RAW în JPG. În plus, promit să nu exagerez cu prea multe vorbe… știu că nu prea se mai citește. 🙂

panasonic lumix gh5

Panasonic GH5 vine ca un mare upgrade față de versiunea precedentă, modelul GH4. Practic rezolvă marea problemă a calității la ISO mare și aduce un senzor nou, calitate mai bună a imaginii, posibilitatea de a filma 4k 10 bit 4:2:2 direct pe card și stabilizare internă de imagine. De asemenea, face 6k photo burst, nu mai are crop în 4k, înregistrează în redundanță pe 2 SD-uri și este plin de funcții gândite pentru video: are focus assist, zebra, filmează continuu, nu se încinge, etc., etc. Lista de funcții este foarte lungă și în 3-4 zile nu am apucat să le testez pe toate în amănunt.

Sunt foarte faine noile photo style; mi-au plăcut în mod special Cinelike-D si Monochrome care, chiar și pentru foto jpg, arată foarte bine. De asemenea, arată interesant și Cinelike-V, dar este un pic prea “dur” pentru gustul meu, iar modul LOG este prea mult pentru marea majoritate a proiectelor; este, ce-i drept, calitatea maximă a camerei, dar, cel mai des, timpul și resursele necesare producţiei nu îl fac rentabil pentru mine.

Echipamentul folosit pentru materialele care urmează:

FILM 4k – MAX, Mecanicul de biciclete

Am profitat de ocazie pentru a relua o pasiune din trecut cu un nou portret. De data aceasta “pacient” a fost Max, un bun mecanic de biciclete din Pitești.