Fotografia la Slujba de Înviere și sfaturi

Postat de: F64 F64

Sărbătorile Pascale sunt foarte aproape și, odată cu ele, cei pasionați de fotografie încep și pregătirile pentru realizarea de fotografii în noaptea Învierii Domnului, de la slujbă. Sarcina e mai grea decât pare, întrucât tocmai lumina este cea care lipsește, dar există o serie de trucuri și pași pe care dacă îi urmezi, rezultatele pot fi unele reușite.

În cele ce urmează vom trece în revistă câteva astfel de sfaturi sau indicații utile pentru fotografierea slujbei de Înviere, de la echipamentul necesar la setări sau lucruri ce țin de compoziție.

Echipamentul- alege un obiectiv cu unghi larg de cuprindere, fix sau all-around

De ce? Motivele sunt simple. Mai ales dacă vorbim de obiectivele fixe, acestea vor fi destul de luminoase. Și chiar dacă avem la îndemână doar obiectivul de kit, nu e un capăt de țară. Obiectivele wide, fie fixe sau all around  (16-35mm,18-35mm,18-55mm, 24-70mm, 24-120mm etc.) îți vor permite mai multă mobilitate și, nu în ultimul rând, vei surprinde majoritatea situațiilor din timpul slujbei. Dacă vrei să capturezi și o serie de detalii, în cazul obiectivului all-around, îl poți folosi la focala cea mai mare pe care o are. Cu siguranță vei ieși mai câștigat decât dacă ai avea doar un obiectiv de 85mm sau un teleobiectiv la tine (cu care te-ai mișca mult mai greu prin mulțime).