Primele burse oferite exclusiv pentru fotografie

Postat de: F64 F64

Veste foarte bună pentru fotografii pasionați de genul documentar.

În memoria prietenului și fotografului Mihai Vasile, se vor oferi primele burse exclusiv pentru fotografie din România, respectiv granturi în valoare totală de 7.000 euro.

Centrul de Fotografie Documentară lansează platforma de fotografie documentară cdfd.ro, printr-un concurs dedicat fotografilor de documentar în care să ofere primele burse date exclusiv pentru proiecte vizuale noi, documentate pe termen lung.  
 
Proiectele vor fi publicate în primele albume foto ale Colecției Centrului de Fotografie Documentară. De design-ul și producția albumelor foto ale proiectelor câștigătoare se va ocupa Radu Manelici, unul dintre cei mai talentați, cunoscuți și apreciați designeri de carte din România.

CdFD este proiectul unui grup de fotografi pasionați de fotografia documentară, care și-au propus să grupeze într-o arhivă digitală, alături de propriile proiecte, tot ce consideră reușit în fotografia documentară românească. Inițiatorii sunt Petruț Călinescu, Ioana Cârlig, Marin Raica și Ioana Călinescu, adică echipele din spatele proiectelor Post-Industrial Stories, Mândrie și Beton, PeriferiaB și Zâne.
 
Totalul de 7.000 de euro se va împărți în 5 granturi în valoare de 1.400 euro fiecare. Deadline-ul pentru înscriere 30 aprilie 2017. Fotografii vor avea 1 an de zile pentru a se documenta cu privire la proiectul pe care doresc să-l realizeze. Detalii despre condiții, cum puteți participa și multe alte lucruri utile găsiți AICI.

Centrul de Fotografie Documentară este o asociație înființată recent, în 2016, care și-a propus să creeze proiecte vizuale documentate pe termen lung, să susțină și să promoveze fotografia documentară în România, precum și fotografia documentară românească la nivel internațional, printr-o platformă digitală, expoziții de fotografie și publicații fotografice.

Acest proiect este co-finanțat în perioada 2017-2018 de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Partenerii și susținătorii acestui proiect inedit sunt: Arhiva de Imagine – Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Ceh București, Biblioteca Metropolitană, SNSPA. Parteneri media: Think Outside the Box, Scena9, Frontline, The Institute, ActiveWatch, OneWorld, Gala Societății Civile, theblacksea.eu  
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top