Top produse și accesorii pentru un videograf de nuntă

Așa cum am menționat într-un articol trecut, se apropie cu pași repezi sezonul nunților. Cum F64 își dorește să ofere materiale educaționale de cea mai bună calitate, pentru a-și ajuta clienții să profite cât mai mult de pe urma produselor și pasiunii lor pentru fotografie, am vorbit cu Mirel Chițu pentru a ne recomanda top cinci produse și top cinci accesorii indispensabile unui videograf de nuntă.

Probabil că mulți dintre voi nu știți acest lucru, dar Mirel este videograf de nuntă de ceva timp deja și un om important în cadrul F64, întrucât el se află în spatele filmărilor seriei “Expuneri Fotografice”. Sigur, expunerile nu sunt sigurele clip-uri care poartă amprenta lui Mirel.
Așadar iată produsele recomandate pentru videografie de nuntă cât mai reușită!

#1 Camera video

nuntă

Sony PXW-FS5 este o cameră video profesională, modulară și cu senzor Super 35 pe montură Sony E, ce dispune de filmare 4K. Cu o formă mult mai compactă în raport cu celelalte modele din gamă, Sony PXW-FS5 este proiectată să poată fi operată din mână și este recomandată producțiilor video pe teren, cu echipe restrânse: documentare, reportaje, interviuri etc.

#2 Recorder Audio

Zoom H6 handy recorder este un dispozitiv de înregistrare portabil care dispune de un sistem interschimbabil de microfoane. Dispozitivul permite tehnici de înregistrare versatile, punând la dispoziție diverse opțiuni incluse în pachet. Sistemul XY stereo de microfoane inclus, XYH-6, este construit din două microfoane unidirecționale cu condensator și este destinat înregistrării audio stereo precise. Sistemul îți permite să ajustezi unghiul celor două microfoane de la 90 la 120 de grade pentru o imagine stereo mai largă.

#3 Microfon lavalieră

nuntă

Sennheiser AVX-ME2 SET-3-EU este un kit audio proiectat pentru înregistrarea de sunet de calitate la filmare. Lavaliera Sennheiser ME2 reproduce cu fidelitate vocea cât și instrumentele muzicale, chiar și în medii zgomotoase. Sistemul wireless (radio) AVX transmite o plajă largă de frecvențe cu latență de maxim 19ms.

#4 Monopied

nuntă

Manfrotto MVMXPRO500 este un monopied cu cap video fluid și bază Fluidtech. Față de modelul predecesor MVM500A, acest monopied are în plus o carateristică mult așteptată de catre videografi și anume posibilitatea blocării bazei. Sistemul Fluidtech al bazei asigură mișcări extrem de line în filmările de tip panning prin blocarea rotației 3D, oferind o mișcare de panoramare extrem de precisă și controlată. Este un monopied compact când este strâns și foarte înalt când este extins, atingând până la 2m. Este confecționat din aluminiu și dotat cu o versiune specială a noului cap video 500A.

#5 Sistem de stabilizare

videograf

DJI Ronin MX este un sistem de stabilizare profesional, cu adevărat revoluționar, ce folosește două gimbal-uri, oferind un grad ridicat de versatilitate în aplicații multiple, obținând astfel filmări cu adevărat incredibile. Acesta poate fi utilizat atât ca steadicam direct de operatorul camerei video, cât și împreună cu drona DJI Matrice 600.

Cât despre accesorii, videograful  ne-a prezentat următoarea listă:

#1 Carduri de memorie

nuntă

Cardul SanDisk Extreme este recomandat în special pentru aparatele foto DSLR și pentru camere video care filmează la calitate 4K UHD și Full HD. Are o viteză de scriere de până la 60 MB/s și o viteză de citire de până la 90 MB/s și este protejat împotriva șocurilor, a temperaturilor extreme, a umezelii și a razelor X.

#2 Geantă

videograf

Orca 8 este o geantă de umăr ideală pentru transportarea echipamentului unui videograf. Construcția acesteia este formată dintr-un cadru solid de aluminiu combinat cu o structură de tip fagure care protejează foarte bine echipamentul video. Se deschide foarte ușor prin partea de sus, iar în interior se află un sistem de iluminat tip LED. Despărțitoarele interioare pot fi personalizate, iar geanta dispune și de patru buzunare pentru accesorii.

#3 Accesorii de curățare

videograf

Setul de curățare este extrem de folositor oricărui videograf, deoarece murdărirea echipamentului foto-video este inevitabilă, iar păstrarea și curățarea acestuia este foarte importantă. Acest set vine dotat cu: o pensulă, o soluție de curățat pentru elemenetele optice, o pompă de aer, o microfibră, șervețele uscate și umede și bețișoare din bumbac pentru curățarea în locuri greu accesibile.

#4 Cutie pentru carduri

nuntă

HPRC 1300M este o cutie rezistentă la cazături, apă și praf care are slot-uri pentru 4 carduri de memorie CF, 12 sd-uri, miniSD, Memory Stick sau XD. Este construită din plastic compus din rășină folosită la toate produsele HPRC extrem de rezistente.

#5 Acumulatori

videograf

Acumulatorii eneloop Pro reprezintă alegerea perfectă pentru alimentarea dispozitivelor cu cerințe mari de putere: blițuri pe patină, tastaturi wireless, controlere de console, jucării controlate radio sau alte dispozitive domestice. Acumulatorii excelează în condiții extreme precum temperaturile foarte scăzute, până la -20°C.

După un an fără folosire, acumulatorii rețin aproximativ 85% din capacitatea maximă și rezistă la până la 500 de cicluri de încărcare.

nuntă
Îi mulțumim lui Mirel pentru recomandări și pentru faptul că este mereu alături de noi!

Aici îl poți urmări pe Mirel Chițu.

Sperăm ca aceste produse să îți fie de ajutor, însă îți lăsăm și câteva articole despre fotografia de nuntă:

[products ids=125026335,125018881,125020676]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.