(c) Iuliana Popescu

Milano Fashion Week cu Iuliana Popescu și Canon

Cum printre multele genuri de fotografie se numără și cea de modă, am profitat de faptul că Iuliana voia să meargă la Milano Fashion Week și am hotărât să o ajutăm cu un Canon 70-200mm f/2.8L IS II USM, pentru a avea o experiență de neuitat!

Am avut plăcerea să merg pentru a 3-a oara la săptămâna modei, de data aceasta în Milano și pentru că la un astfel de eveniment totul este în mișcare, m-am gandit să împărtășesc cu voi echipamentul foto pe care l-am folosit pentru “street style”.

Să faci fotografii de stradă la un fashion week nu înseamnă doar să surprinzi ținute colorate. De fapt este vorba despre a-ți prezenta propriul tău stil fotografic și de a ține pasul cu tendințele. Ca fotograf de stradă, trebuie să fii capabil să remarci designeri importanți, să recunoști tendințele sezonului sau personalități și bloggeri de modă.

Cred că primul lucru pe care l-am învățat, după prima ediție la care am fost, este că trebuie să ai ghiozdanul cât mai ușor. Când fotografiezi pe stradă sau la show-uri chiar trebuie să iei în considerare reducerea echipamentului la strictul necesar, pentru a-ți oferi o mai bună flexibilitate și pentru a putea urmări cu ușurință ceea ce te interesează.

Camera pe care am folosit-o este un Canon EOS 6D, fotografiez cu ea de mai bine de 2 ani, iar ce m-a încantat cel mai mult la ea, pentru situația asta, este că are modul de a transfera imaginile prin wi-fi direct pe laptop sau pe telefon. Astfel, am putut posta live de acolo pe rețelele de socializare sau am putut trimite fotografiile bloggerilor de modă, aproape imediat după show.

În primele zile m-am setat pe ideea că vreau să surprind multe portrete și detalii din ținutele celor prezenti, iar aici au intervenit cei de la F64 care m-au ajutat cu un teleobiectiv ideal pentru astfel de situații.

Canon 70-200mm f/2.8L IS II USM este obiectivul cel mai întalnit în rândul fotografilor de “street style” de la săptămâna modei. Pe mine m-au ajutat foarte mult focalizarea rapidă și stabilizatorul de imagine, mai ales în momentele în care toată lumea fugea după câte o persoană interesantă și nu mai știai încotro să te duci. De asemenea, la Canon 70-200mm poți foarte usor să adaugi un teleconvertor și să-ți dublezi distanța focală a obiectivului ca să poți surprinde detalii impresionante. Canon Extender 2x III se potriveste perfect cu teleobiectivul luminos.

Pentru că vorbeam mai sus de reducerea echipamentului, ideal este dacă folosești 70-200mm să-ți iei o centură bună sau o curea foto ca să nu te cocoșeze complet, pentru că are 1490g.

Ce trebuie sa știi despre Canon 70-200mm și de ce este atât de folosit în rândul fotografilor la saptămâna modei? Ei bine acest obiectiv separă foarte bine personajul de fundal, iar în fotografia de modă se bazează și pe surprinderea detaliilor dintr-un “outfit”. Trebuie să ții cont de faptul că vei avea nevoie de o expunere bună ca să nu prinzi oamenii mișcați. Totuși, Canon 70-200mm este foarte sharp chiar și la f/2.8.

Cred că este obiectivul perfect și pentru fotografii care nu au mai fost vreodată la un fashion week și cei care sunt puțin mai timizi și nu îndrăznesc să se bage prea mult în față sau în grupurile de fotografi care se formează.

În ultimele zile ale evenimentului am mers pe varianta “get close’’ și m-am echipat cu un Canon 50mm f/1.4 USM. Este un obiectiv de calitate foarte bună, pe care și-l poate permite orice fotograf și este perfect pentru fotografia de stradă!

Fiindcă îmi doream un bokeh bun, cam toate fotografiile le-am tras cu o diafragmă f/2.2 și din fericire, separarea subiectului de fundal a fost atât de bună încât personajele de interes au ieșit foarte sharp! L-am folosit foarte mult pentru fotografia de portret sau pentru detalii, însă trebuie să te apropii destul de mult de subiect. Totuși, sunt anumite situații în care nu te poți apropia pentru că efectiv te bagi peste cadrul altor fotografi. Cel mai bine cu acest obiectiv este să te depărtezi de mulțime, să o iei pe străduțe și să surprinzi înaintea celorlalți persoanele care vin spre show-uri.

Cam acesta a fost tot echipamentul folosit și experiența mea cu el la Milano Fashion Week de anul acesta.

Ca fotograf, ai de învățat din orice întâmplare, iar pentru mine săptămâna modei este mereu o provocare, cu înâmplări diferite, sițuatii noi, imprevizibile. Cel mai fain lucru este că oamenii de acolo chiar te ajută, iar dacă ai nevoie de informații despre show-uri, ceilalți fotografi sau bloggeri, îți vor spune orice.

Mulțumesc F64 pentru frumoasa colaborare, sper ca informațiile de mai sus să le fie de ajutor celor care vor să meargă la săptămâna modei.

Îți las aici, dragă cititor un link cu site-ul oficial Fashion Week  și nu uita, dacă nu vrei să fotografiezi doar pe stradă ci să te bucuri de șansa de a vedea un show, te invit să-ți iei acreditările din timp, fiindcă mai este puțin până la ediția din toamnă!

Articol și fotografii de Iuliana Popescu.


[products ids=1051663,65809131]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.