Expoziția de fotografie Maramureș – țară veche, țară nouă

Joi, 16 martie 2017, la ora 18:30 în sediul ICR de pe Aleea Alexandru nr. 38, va avea loc proiecția filmului documentar împreună cu vernisajul expoziției de fotografie Maramureș – țară veche, țară nouă sub semnătura lui Florin Andreescu.

Filmul Maramureș – țară veche, țară nouă realizat de Florin Andreescu împreună cu Dana Ciolcă (comentariu), Mihai Gruia Sandu (lectură) și Alexandru Stănescu (montaj), a fost accesibil publicului încă din luna noiembrie a anului trecut. Acesta poate fi vizionat în limba română, dar cu subtitrări în mai multe limbi precum: engleză, franceză, italiană, spaniolă și germană.

maramureș

În cadrul evenimentului vor fi prezenți realizatorii documentarului cât și cercetătorii etnologi dr. Ana Bârcă și dr. Doina Ișfănoni, care vor participa la o dezbatere despre Maramureșul zilelor noastre, o lume în continuă schimbare, în care stilul simplu de viață, axat pe vechile tradiții cu o importanță deosebită pentru oameni, încă coexistă cu vuietul secolului 21. Secolul tinerilor plecați la muncă în străinătate, al tehnologiei care avansează mai rapid decât pot oamenii să țină pasul și multe alte lucruri specifice societății moderne.

Aici poți vedea un Trailer al documentarului.

Despre editura Ad Libri

Ad Libri este singura editură dedicată cărților turistice. Înființată în 2001 de Florin Andreescu, acestă editură nu se ocupă doar de cărți, albume și ghiduri, ci promovează și filme documentare, destinații turistice românești și străine, mai cunoscute sau mai obscure ajutând astfel călătorii să aleagă o destinație cât mai pe gustul lor.

Durata documentarului este de o oră, iar expoziția Maramureș – țară veche, țară nouă va putea fi vizitată în perioada 16-21 martie 2017.

Intrarea este liberă!

Despre Florin Andreescu

Florin este fotograf de peste 10 ani, care întrunește în albumele sale de imagini, scene și peisaje din cele mai spectaculoase orașe și regiuni din România. În 2014 a început să-ți promoveze țara și prin intermediul filmelor, al treile fiind dedicat Maramureșului – țara bisericilor din lemn cu turle zvelte și ascuțite, care țintesc cerul, a porților monumentale, migălos sculptate, și a ultimelor mori de apă, pive și vâltori.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.