Elinchrom ELB 1200, sau Elinchrom pe steroizi

Elinchrom pe steroizi, acesta a fost primul gând pe care l-am avut atunci când am auzit prima oară de noul sistem Elinchrom ELB 1200, care urmează să fie lansat în această vară.
Folosesc sistemele de la Elinchrom de câtiva ani, în special Elinchrom Quadra, și am fost foarte fericit când am auzit că lansează acest sistem cu un design nou, care oferă fotografilor mult mai multe posibilități.

Pachetul Elinchrom ELB 1200

Pachetul Elinchrom ELB 1200 are o greutate de aproximativ jumătate din ceea a lui Ranger RX. Are 4,3 kg cu bateria inclusă, asta făcându-l unul dintre cele mai ușoare pachete portabile care oferă peste 1000Ws.

Detaliile tehnice ale generatorului portabil:

  • Are integrat sistemul de declanșare Skyport
  • Are 8.5 trepte de putere ajustabile cu 1/10
  • Timp de reîncărcare mai rapid față de modelul anterior (1.7 secunde pe modul “Fast” și 3 secunde pe modul ”Default”)
  • Lampă de modelare LED mai puternică, care funcționează și pentru filmare, cu putere ajustabilă până la 5%
  • Cântărește doar 4.3 kg
  • Are doi acumulatori Li-Ion ,cel standard  Air (215 declanșări la putere maxima),  și unul mai puternic HD (400 declanșări la putere maximă), acesta din urmă fiind opțional
  • Are o putere de două ori mai mare decât ELB 400.
  • Este rezistent la intemperii

fotografia de actiune Elinchrom ELB 1200
Noul sistem vine cu trei capete de lumină noi, și anume: Pro, Hi-Sync și Action.
Capul Pro are viteza de 1/5050s, care este suficientă în majoritatea cazurilor, iar atunci când doriți o viteză mai mare, puteți folosi capul  Action, care are o viteză de 1/8850s.
capuri blit studio
Pentru cei care doresc să folosească sistemul Hi-Sync, care permite sincronizări de până la 1/8000s, atunci veți avea nevoie de capul Hi-Sync, dar și de declanșatorul Skyport HS.
O inovație este lampa de modelare, lampa LED de 50W, echivalentă cu un bec de 250W cu halogen.
Așa cum am menționat mai sus, lampa de modelare are un sistem de ajustare până la 5% și poate fi folosită și la filmare. Are o autonomie de 80 de minute cu acumulatorul Air și 120 de minute cu acumulatorul HD.
Dacă doriți să folosiți lampa de modelare pentru filmare, există un comutator care oprește ventilatorul atunci când filmați.
Am folosit sistemul Hi-Sync cu un sistem Quadra Ranger și mi-a plăcut foarte mult, ceea ce m-a determinat să cumpăr declanșatorul Skyport HS  și capul HS (Hi-Sync) pentru Quadra RX.  Abia astept să testez noul ELB 1200, care îți oferă noi posibilități de a realiza fotografii inedite, mai ales că are o putere mai mare, ceea ce-ți oferă posibilitatea să folosești modificatori mai mari chiar și atunci când soarele este puternic.
Fotograful Tristan Shu a fost ales de Elinchrom pentru a realiza o serie de fotografii cu acest sistem. Puteți urmări un filmuleț de la această ședință foto mai jos.

În concluzie, Elinchrom lansează un nou sistem portabil de iluminare, reproiectat, cu un design nou, cu o putere mai mare și cu trei capete noi de lumină. Pentru moment nu avem detalii despre preț, dar cei de la Elinchrom au specificat că vor fi disponibile din această vară.

Voi ce părere aveți despre noul Elinchrom ELB 1200?

[products ids=125033895,125033896,125033897,125033898]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.