Compoziții de stradă cu timp lung de expunere

Postat de: Asociatia Exposure Asociatia Exposure

Am auzit probabil cu toții despre modul prioritate de timp (S sau Tv) și faptul că, optând pentru acesta, putem determina și alege un timp mai scurt sau mai lung de expunere, ce ISO să folosească aparatul, dacă acesta să facă poze folosind flash-ul sau nu, putem compensa expunerea, iar camera ne va alege diafragma. Foarte util acest mod în momentul în care dorim fie să realizăm un panning, să avem o expunere lungă în care să suprindem luminile orașului sau oamenii în ipostaze inedite, ori să înghețăm mișcarea cuiva, de exemplu a copiilor în parc.

Atunci când fotografiem copiii în parc, iar lumina este foarte schimbătoare și ne provoacă să ajustăm rapid și diafragma, modul „S” ne salvează de chinul alegerii diafragmei și să ne păstrăm concentrarea asupra subiectului, realizând o încadratură și o compoziție cât mai reușită. Noi alegem timpul de expunere, camera ne alege diafragma în funcție de lumina schimbătoare, iar noi nu va trebui decât să apăsăm declanșatorul la momentul potrivit.

Mai mult, în fotografia de stradă, modul prioritate de timp se dovedește a fi și unul extrem de creativ, dacă optăm pentru un timp mai lung de expunere.

În plus, efectul fantomatic poate fi dublat de mișcarea aparatului și obținerea de imagini mai neobișnuite, cu un aer suprarealist.

Cu siguranță ai văzut imagini de impact ca cele de mai jos și te-ai întrebat ce setări au folosit fotografii.