(c) Maria Luisa

Maria Luisa, consultant F64, și poveștile spuse prin imagini

În pragul lunii martie, când sărbătorim femeia, F64 continuă proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ dedicat consultanților săi cu povestea Mariei Luisa Mihăilă. Aceasta s-a îndrăgostit de fotografie din joacă, însă de patru ani de când și-a luat pasiunea în serios, vede prin obiectivul aparatului său lumea altfel.

Spune că fotografia a însoțit-o încă de dinainte să-și dea seama că îi place să facă asta.

„Ca mulți dintre noi, foloseam telefonul ca să surprind orice mi se părea interesant. Acest lucru însă nu a însemnat că sunt fotograf, ci avea legătură cu pasiunea mea pentru munte și natură. Mă jucam fără să mă gândesc că voi putea vreodată să devin o expertă a cadrului și să am un aparat profesionist. În urmă cu patru ani am avut însă în mână primul meu DSLR, un Canon 40D cu un obiectiv 18-55mm. Pentru cei mai mulți e pachetul de kit, dar pentru mine a fost pasul în lumea mare a imaginii”, declară Luisa.

consultant f64
(c) Maria Luisa

Tânăra a încercat mai multe stiluri și recunoaște că deși nu are un stil propriu foarte bine conturat, cel mai mult o atrage fotografia artistică despre care spune că exprimă mult din cum vede și cum își imaginează lumea. A mai încercat fotografia de stradă, documentară și de portret, completată sporadic cu cele de concert și abstractă. Îi place ca în toate stilurile pe care le abordează să găsească ceva aparte, o caracteristică definitorie pentru cadrele de până acum.

Pentru ea, fotografia este mai mult decât simplă surprindere a unor cadre. Tocmai de aceea, consideră că imaginile cu adevărat relevante sunt cele care spun o poveste, cele care, privite, dictează o poveste dincolo de culorile care inundă ochiul odată ce sunt așezate într-un plan.

La un curs la care a participat, Maria a reținut un citat care de atunci stă la baza activității sale: „O fotografie bună trebuie să atragă atenția privitorului”. Așa își ghidează și ea cadrele și încearcă în mod constant ca prin ceea ce vede prin obiectiv să arate cât mai mult din lumea care ne înconjoară.

Fotografiile care să atragă atenția, într-o societate asaltată de imagine, sunt tot mai greu de realizat. De câte ori nu ne uităm la sute de imagini pe rețelele sociale și, de fapt, constatăm că nu am văzut nimic? Pasiunea și domeniul acesta sunt ca o a doua lume, una reflectată, în care putem privi fie spre trecut, fie direct, în propria noastră imaginație.”

consultant f64
(c) Maria Luisa

În prezent fotografiază cu un Canon EOS 50D alături de obiectivele Canon EF 85mm F/1.8 USM, EF-S 10-18mm F/4.5-5.6 IS STM și EF 17-40mm F/4L USM. Are chiar și o trusă aparte pentru concedii și călătorii din care nu lipsesc Canon EF-S 18-55 F3.5-5.6 IS STM și Canon EF 28mm f/1.8 USM.

Maria a aplicat la F64 din curiozitate. A provocat-o gândul că va putea astfel să învețe și detaliile tehnice de care știa că are nevoie. Când a aflat că a fost acceptată, entuziasmul a fost pe măsură. De atunci, a acumulat multă experiență și spune că a găsit locul potrivit unde oamenii și pasiunea pentru fotografie se îmbină armonios.

Prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“, F64 scoate în evidență membrii echipei, fiecare dintre ei fiind pasionat de acest domeniu și de tot ce presupune aprofundarea lui. Se crează astfel un cadru propice, unde talentele personale și traseul profesional se îmbină.

[products ids=102896,125012685,125006172]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Luisa e minunata si, intr-adevar, fotografiile ei surprind sentimente si povesti, nu doar imagini.

    • Intr-adevar si noi ne bucuram de creatiile Luisei si de faptul ca este alaturi de noi 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.