Sony A6300 – mini-ghid de utilizare, cu Marcel Cristocea (I)

Postat de: Marcel Cristocea Marcel Cristocea

Am luat contact pentru prima oară cu aparatele foto mirrorless de la Sony în urmă cu aproximativ doi ani, când am avut un Sony A6000 ca aparat de vacanță. Atunci când m-am uitat la imagini pe LCD, nu am fost prea impresionat, dar pot să îți spun că acest sentiment s-a schimbat atunci când am descărcat fotografiile pe calculator și, de acolo a început un drum care m-a îndreptat către aparatele mirrorless de la  Sony.
În momentul de față dețin un Sony A7II și un Sony A6300, despre care voi povesti mai jos.

Acest articol este o primă parte dintr-o serie de materiale în care o să prezint diverse setări pe care le poți face și la ce folosesc, mai ales, astfel încât aparatul să fie cât mai ușor de utilizat, iar tu să te poți concentra mai mult pe compoziție, expresii și momente.

În continuare o să-ți prezint câteva setări pe care le consider importante, cu privire la cum se pot configura în cazul unui Sony A6300:

  • RAW – setăm calitatea imaginilor astfel încât să fie RAW

În meniu, la secțiunea 1, vei găsi opțiunea Quality și poți opta între a fotografia RAW, RAW+JPEG sau fișiere JPEG pe mai multe niveluri de calitate/dimensiune.

  • File Format – de aici se poate seta în ce format să filmeze aparatul : XAVC S 4K, XAVC S HD, AVCHD, MP4.
  • Record Setting – de aici setezi în ce format să filmeze în functie de ce ai ales la punctul anterior. Poți opta între  25p, 50p și 100p.

setari sony

  • AF Illuminator

Aparatul foloseste un led luminos pentru a focaliza. De obicei, acesta se aprinde atunci când apeși pe jumătate butonul de declanșare (dacă este setat să facă focus), și se închide când apeși butonul până la capăt pentru a realiza fotografia.

  • AF Drive Speed

De aici ppți seta viteza focalizării, dar trebuie să ții cont si de situație. Nu tot timpul opțiunea “fast” este cea mai potrivită. Eu personal îl las pe normal, doar dacă realizez fotografii de acțiune îl configurez pe “fast”.