(c) Cristian Munteanu/ Un copil poartă o mustață falsă la mitingul din fața Guvernului, 5 februarie 2017.

Fotografii de la proteste – România nu cedează!

Seria cu fotografii de la proteste continuă, cu fotografi noi și fotografii de peste weekend.

Spuneam în articolul trecut că a avut loc cel mai mare protest din ultimii 20 de ani, ei bine, ieri (05.02.2016) numărul de 300.000 de oameni din toată țara a fost întrecut. S-a ajuns la peste 500.000 de oameni în toată România.

Cum cărțile trecutului au fost deja scrise și acum ne aflăm în era digitalului, este important să ținem o evidență a evenimentelor marcante, online. Cărțile de istorie ale secolului 21 tind spre a deveni site-uri sau bloguri, unde informația și vizualul pot fi accesate de oricine.

Am strâns fotografii atât din București cât și din alte orașe, astfel că putem spune că am alcătuit un top de la protestul împotriva grațierii, care a început înainte de aprobarea legii.

De pe 01.02.2o17 și până astăzi 06.02.2017, ordonanța a fost aborgată, dar România nu cedează!

Iată fotografii din această serie (ultima serie).

Cristian Munteanu

Se pare că a ales să lege fotografiile între ele (cu excepția unui singur cadru) prin surprinderea drapelului sub diverse forme.

Matei Edu

Și cadrele sale interesante, pe care am ales să le păstrăm pentru acest articol, din lipsă de loc.

Traian Olinici – De Colo Colo

De la început până la sfârșit, cadre foarte diverse compozițional, cât și din punctul de vedere al acțiunii și subiectelor surprinse. Am fost încântată când mi-a spus și ce a vrut mai exact să urmărească în unele dintre fotografii.

“Din punct de vedere strict jurnalistic, fotografiile nu țin partea nimanui ci doar zugrăvesc o stare, violențele. Din punctul personal de vedere, cel al martorului ocular, jandarmii puteau face foarte mult rău. Precum să lovească lumea la întâmplare atunci când au avut ocazia și au avut-o. Totuși, s-au limitat în a intimida. Am văzut indivizi care instigau sau aruncau cu obiecte și care nu se potriveau cu profilul oamenilor veniți la protest. Pozele mele reflectă violențele între orele 10.30 și 00.30. După, nu am mai găsit nici un rost să ramân pentru că se transformase într-o bătaie de stadion denaturând total mesajul protestului. Dar a doua zi presa a pus accentul pe huligani, ceea ce mi-a confirmat că fotografiile mele își au locul lor în cronologia evenimentului.”

Nicu Cherciu din Cluj

Ne-au plăcut în mod deosebit fotografiile sale, așa că am ales să publicăm o serie pe măsură.

Micuț-Istrate Ilie

Oliver Merce

Fotografii inedite din Timișoara, sau după cum chiar el a spus, “Refuse/Resist”!

Tibor Balog-Nagy din Cluj

Care a dorit să ne împărtățească faptul că aparatura este chiar de la F64!

Ștefan Văduvă

Fotografii de la proteste – București

Anca Cernoschi

Octavian Bâlea

Cu o serie de cadre expresive direct din București!

Beni Pater din Cluj

Singurul fotograf care ne-a trimis fotografii din gară.

Mihai Petre

Mihai Petre, de la Asociația Bucureștiul meu drag a colindat Bucureștiul în lung și în lat în toate aceste zile. Prin cadrele lui găsiți atât o radiografie a situației de la stațiile de metrou, cât și redarea atmosferei plină de energie din acestă perioadă. Victoriei, Magheru, Universitate, Unirii etc. le-a acoperit pe toate. Găsiți colecția completă de imagini aici.

Marius Nestor

Fotografii de la proteste – București.

Letitia Iordănescu de la Brașov

“Puterea nu corupe. Frica corupe, poate chiar frica de a pierde putere.” – Fotografii de la proteste – Brașov, cu o viziune interesantă

Labaditis Iulian de la Cluj

Robert Gombos de la Timișoara

Purice Adrian și Constantin C de la Iași – Alina din București

Gina Buliga de la Brașov

Fotografa Gina Buliga a mers cu familia la munte în weekend, dar asta nu i-a împiedicat să continue protestul alături de toți cei ieșiți în stradă la Brașov. De acolo, ne-a transmis și câteva imagini.

Daniel Penciuc de la Brașov

Dan Mureșan de la Cluj

Florin Stanca

Szabo Hunor din Târgu Mureș

Lupu Marius

Care deși n-a surprins protestul copiilor, a ales să se axeze pe chipurile lor senine și pe mesajele răsunătoare.

Alin Sîrb de la Cluj

Fotache Andrei

Andrei Nichita din Tulcea

Usvat Andrada de la Timișoara

Care s-a concentrat mai mult pe cadre strânse cu un punct de interes singular și a acordat o atenție deosebita detaliilor și subtilităților.

Eugen Chiriță

Plecat de câțiva ani în Danemarca, dar fără să uite de unde a pornit, Eugen ne-a trimis câteva cadre tot de la Timișoara.

Ruxandra Scripcariu

Niculescu Gabriela

Alexandru Busuioceanu

Adrian Mitu

Remus Toderici din Oradea

George Nicolae

Barbu Nitelea

Alex Coman din Londra

După cum v-am obișnuit din articolul trecut, îl încheiem și pe acesta cu câteva cadre din diaspora, de la Londra.

Le mulțumim tutror care ne-au dat acordul pentru a le folosi imaginile și celor care ne-au trimis fotografii prin mail-uri/comentarii. Ne-a încântat în mod deosebit fiecare serie prezentă.

Cu toate acestea, din cauza spațiului limitat și timpului pe care din pacate trebuie să îl acordăm și altor materiale, vă rugăm să nu mai trimiteți fotografii începând de acum.

Timpul nu ne va mai permite să le luăm în considerare. Știm că protestele continuă, dar articolele se vor opri aici. Sperăm ca lucrurile să revină și ele la fluxul normal, păstrând ce am învățat fiecare dintre noi în această perioadă.

Felicitări, mulțumim pentru susținere și interes!

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Sînteți penibili….și tendențioși…! F64 v-ați poziționat politic…!..Păcat !

    • Articolul de fata nu este unul care sa emita opinii politice sau sa fie in favoarea ori defavoarea anumitor entitati.
      Pur si simplu a fost alcatuita o galerie de fotografii documentare de la cei care ne urmaresc blogul sau de la cativa fotojurnalisti mai cunoscuti.
      Ne pare rau ca v-a deranjat acest lucru, insa scopul a fost sa pastram o arhiva de imagini frumoase care documenteaza ceea se se intampla.
      La fel cum, spre exemplu, avem un articol mai vechi cu imagini de la Revolutie.

  • Ce bine arata toate, bravo ca ati stat sa culegeti fotografiile de pe Facebook. #Neamsaturat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.