Fotograful Martin Parr – premiul de excelență la SWPA 2017

Postat de: F64 F64

Lucrările lui Parr vor fi prezentate în cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra între 21 aprilie – 7 mai 2017,  ca parte a expoziției Sony World Photography Awards 2017Fotografii semnate de Martin Parr și lucrări înscrise în competiția Sony World Photography Awards sunt disponibile pe site-ul concursului.

World Photography Organisation a anunțat astăzi că fotograful documentarist britanic Martin Parr este câștigătorul premiului „Outstanding Contribution to Photography” (Contribuție remarcabilă în fotografie). Fotograful laureat va primi distincția în cadrul ceremoniei de premiere a câștigătorilor competiției Sony World Photography Awards care se va desfășura la Londra, pe 20 aprilie.

(c) Martin Parr
(c) Martin Parr

Concomitent cu ceremonia de premiere, o expoziție specială va fi găzduită la Somerset House, în Londra, și va include fotografii rare alb-negru realizate la începutul carierei lui Martin Parr, alături de cele mai cunoscute lucrări, cărți și filme ale sale. Incluse în expoziția Sony World Photography Awards 2017, lucrările lui Parr vor fi expuse o perioadă limitată de timp, între 21 aprilie – 7 mai 2017. De asemenea, fotograful britanic va susține un discurs la London School of Economics and Political Sciences (LSE), vineri, 21 aprilie.

Biletele sunt disponibile.

Cu o carieră de peste 40 de ani, dominată de teme precum timpul liber, consumerism și comunicare, viziunea unică și ambiguă despre lume a lui Martin Parr a condus publicul din întreaga lume către descoperirea aspectelor dramatice în viața de zi cu zi. Prin imortalizarea în detaliu a lumii așa cum o vede el, reflecția lui Parr aspectelor naționale și fenomenelor internaționale a deschis drumul unui nou ton în domeniul fotografiei documentare.