(c) Dan Mihai Bălănescu

Top fotografii de iarnă din 6 ianuarie și până în prezent

Iarna la noi în țară vine de obicei și cu o relație de ură-iubire, asta fiindcă deși poate viscolul și gerul sunt un prilej bun de a fotografia, ce te faci cu oamenii rămași blocați, traficul și mocirla de după zilele de poveste?

Alt aspect care mai influențează această relație de ură și iubire menționată mai sus, este faptul că atunci când iarna vine în România, ori se face de-a binelea simțită, ori nu vine deloc. Pariez că după vremea avută de sărbători mulți v-ați gândit că poate 2017 va veni cu o iarnă ușoară și totuși, ce păcat că nu a nins când a venit moșu’ așa-i?

În schimb, cumva îmi sună acum în minte chicotelile fericite ale elevilor care se bucură de școlile închise.

Până mai vine un viscol sau trece codul colorat în funcție de zonă, F64 ți-a pregătit topul celor mai interesante fotografii care au circulat pe internet în această perioadă.

Unii fotografi s-au trezit mai devreme și au tras o întreagă serie de cadre, în timp ce alții doar au rupt o bucățică din amintirile lor, să-i descoperim împreună:

Dragoș Asaftei

Știi vorba aceea “cine se trezește de dimineață departe ajunge”? Dragoș a dedicat un întreg album pe Facebook viscolului care poate fi văzut aici, noi doar am făcut o selecție.

Alex Damian

Alex Damian a realizat la rândul său mai multe fotografii, iată selecția noastră:

Dan Cristian Mihăilescu

Dan Mihăilescu ne-a încântat cu o serie de fotografii realizate ceva mai departe de capitală.

Gina Buliga

Ne spune o poveste, a unui tărâm îndepartătat, unde există doar deșerturi albe si copaci de gheață, unde doar copiii și prietenii lor nu îngheață.

Vlad Eftenie

După cum ne-a obișnuit în ultima vreme, să se tot plimbe prin București și să ne arate ce cadre a mai surprins, era de așteptat să ne încânte și cu câteva fotografii din timpul sau de după viscol.

Cristian Crisbășan

Care ne-a introdus mai degrabă într-o zonă atipică a iernii și ne-a purtat cu gândul pe niște meleaguri îndepărtate de realitatea obiectivă.

Cosmin Gârleșteanu

Care a ales o abordare satirică, mai mult decât binevenită în aceste zile aglomerate și deloc ușor de înfruntat.

Andrei Verdeanu

Prin capitală, pe la mare, prin zone îndepărtate cu gândul, iată că cineva a fost și la munte!

George Ciotlausi

Tot la munte, dar cu o notă de urban, George ne-a prezentat Brașovul.

Băluță Dragoș Nicușor

Imagini surprinse tot la mare.

Cristian Bulugea

Ale cărui fotografii îmi aduc aminte de când hoinăream prin centrul vechi încălzită doar de vinul fiert și plimbările întețite de săpuneli și glume.

Aurel Rapa

Care a ales o abordare mai degrabă fotojurnalistică, a profitat din plin de o dronă și nu a apelat la procesare!

Dan Mihai Bălănescu

Care prin fotografiile sale mi-a demonstrat că, într-adevăr Bucureștiul este cel mai frumos noaptea, indiferent de anotimp.

Matei Edu

A mers mai degrabă spre fotografia de stradă, cu o notă de fotojurnalism.

Alex Făsui

Căruia îi place să facă poze, după cum spune și pagina lui de Facebook 🙂 și ne bucurăm ca a ales să împărtășească această pasiune cu publicul.

Marian Adochitei

A îmbinat urbanul cu marea.

Alexandru George

Acum urmează creatorii care n-au realizat foarte multe fotografii, dar care ne-au rămas în minte cu unicul cadru făcut: Ana Măreșescu, Octav Drăgan, Cătălin Scarlat, Christina One, Iacob Danny, Kinga Mihaly, Radu Bădoiu, Silviu “SunLover” Pal, Cristian Bassa, Mihai Răducanu, Mihai Lăpușcă, Vlad Moldovean, Nicolae Matic, Ștefan Tivodar și Cristi Breban.

Suntem siguri că este posibil să fi ratat niște fotografii demne să fie în acest top, așa că dacă crezi că fotografiile tale de iarnă începând cu data de 6 ianuarie merită să fie în această galerie, nu ezita să ne trimiți un email la blog@f64studio.ro!

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Eu am cutreierat cimitirul pentru poze 🙂 https://thehatwanderer.com/…/cimitirul-bellu-su…

  • Felicitari pentru articol!

  • Dan Cristian Mihăilescu cu albumul de la Constanta este pentru mine cel mai bun. Felicitări tuturor!

  • Foarte frumoase selectia! Bravo pentru ideea de a aduna la un loc atatea fotografii faine.

  • Superbe toate! Felicitari tuturor ca au indurat temperaturile extreme si ne-au oferit aceste fotografii 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.